Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda Sektörü İçin Sipariş İşlemleri ve Raporları

gida

Bir gıda toptancısı için vazgeçilmez işlem adımlarından bir tanesi de sipariş işlemleridir. Sipariş işlemi, firmanın satış öncesinde satış yapacağı firmanın talep ettiği ürünlerin stoklarında ayrılması ve evraklanması olarak tanımlanabilir. Firma bu işlemi kullanmakta olduğu ön muhasebe programında veya sipariş fişi olarak adlandırdığımız belgelerde yazılı olarak kaydedip kullanabilecektir. Aymet yazılımları tasarlamış olduğu ön muhasebe programlarında sipariş işlemlerini kolay ve detaylı bir şekilde kullanıcının hizmetine sunmuştur.

 

Aymet yazılımlarını tercih eden bir firmanın işlem hareketini kısaca değerlendirelim. Firma siparişini genel olarak telefon ile almaktadır. Görüşmekte olduğu müşterisi ürün portföyünü firma yetkilisine belirtir. Bu işlem aynı anda Aymet yazılımlarında Müşteri Siparişi Formu açılarak tek tek girişleri anlık olarak yapılır. Bu formda sipariş verilen ürün adı, adedi, teslim tarihi, fiyatı vb.. kritik bilgiler yer almaktadır. Yetkili gerekli bilgileri aldıktan sonra görüşmeyi sonlandırır ve Sipariş Formunu kaydeder. Aymet ön muhasebe programı bu aşama da müşteriye ait sipariş formunu veri tabanında işlem yapılmak üzere barındırmaktadır.. Muhasebe yetkilisi bu sipariş formunu ön muhasebe programından mevcut yazıcısı ile yazdırarak depo yetkililerine ulaştırır veya e-posta yolu ile de gönderebilir.

 

Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarında bulunan sipariş özelliğinin yetenekleri yukarıdaki işlemler ile sınırlı değildir. Aymet ön muhasebe programını kullanmakta olan yetkili kaydedilmiş siparişlerini ayrıca tekrar düzenleyip, tekrar fiyatlandırabilmektedir. Ayrıca fatura işlemine ön hazırlık olarak iskonto gibi cariye özel girişleri de tanımlayabilmektedir. Birçok programın aksine Aymet yazılımlarında Sipariş işlem girişinde herhangi bir sayı sınırlaması yoktur. Kullanıcı sınırsız sipariş kaydı yapabilmekte ve kaydetmiş olduğu siparişleri sipariş numaralarıyla kolayca takip edebilmektedir. Siparişler özel bir bölümde tarih, sıra numarası vb. metodlar ile listelenip filtrelenebilmektedir. Aymet yazılımlarında siparişlerin kopyalanıp işleme direk dahil edilmesi kusursuz bir şekilde kullanıcıya zaman kazandırmaktadır. Bu şekilde ön muhasebe yetkilisi tekrar stok kartı seçimi, cari kartı seçimi, fiyat girişi vb… gibi alanların veri girişleri için zaman kaybetmez. Aymet yazılımları sipariş işlemlerinde olduğu kadar bu işlemlerin raporlanması hususunda da kaliteli bir rapor modülünü işlem menüsünde kullanıcıya sunmuştur. Raporlama işlemleri aşamalı ve detaylı olarak çalışmaktadır. Sipariş Listesi, Detaylı Sipariş Raporu ve Özet Sipariş Raporu olmak üzere tasarlanmış bu raporlar, seçim itibariyle ön muhasebe kullanıcısına bir çok kriter alanı sunarak raporu kullanıcının isteğine göre çalıştırmayı amaçlamaktadır.

 

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=80

Bir önceki yazımız olan Cari Hesap Programı başlıklı makalemizde aymet genel muhasebe ve Cari Hesap Programı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın