Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya Barkod ve El Terminaliyle Adet Paket Koli ve Diğer Birimler Bazında Alım Satım Yapabilme

Günümüzde bir çok ticari işletme ürünlerini alım ve satım aşamalarında birim farklığı durumu ile çalışma yapmaktadır. Firma tarafından ürünün daha ucuz mal edilmesi açısından ton bazında alınıp kilogram bazında veya benzer biçimle metre bazında alınıp santimetre bazında satışlar yapılabilmektedir. Firmaların bu aşamada ürüne ait alım ve satım oranları ve dönüştürme işlemleri miktarlarda tam sayı içermeyebilir. Firma ön muhasebe veya muhasebe yetkilisi bu durumda hesap makinesi ile uzun uğraşlar sonucunda hesap yapmakta ve oluşturacağı fatura formunu düzenlemek zorundadır. Firmaların bahsetmiş olduğumuz değişken birimlerde alış ve satış işlemlerini yapması ve bu işlemlerin sonucunda sonuç raporlarının alınması için nitelikli bir ön muhasebe veya muhasebe programı tercihi yapmış olması gerekir. Aksi taktirde takip ve raporlama durumunda başarı oranı düşmekte ve zaman kaybı artmaktadır.

Aymet Yazılım Çözümleri firmaların ürünlerini farklı birimler ile alış ve satış işlemini yapabilme ve işlemler sonucunda raporlama konusunda önemli çalışmalar yapmış ve satışa sunmuş olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında bu özelliklere yer vermiştir. Bu özelliklerle beraber Aymet ön muhasebe ve muhasebe programlarını tercih etmiş işletmeler bu işlemlerini birim bazında barkodlayabilmekte aynı zamanda el terminali ile kusursuzca sistematik bir şekilde kullanabilmektedir. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ve Aymet .NET programlarında sunulmakta olan bu özellik ve kullanım detayı firma ön muhasebe veya muhasebe yetkilisine hem zaman kazandırmakta hem de işlem sonuçlarına ait raporlarıyla başarı oranını yüksek oranda artırmaktadır.

Aymet Ticari Muhasebe ön muhasebe programı kullanmakta olan boya ve kimya sektörüne ait bir ön muhasebe yetkilisinin ton bazında üretmiş olduğu bir ürünü kilogram bazında müşterilerine satışa çıkarma işlemi oldukça basit ve kolay bir biçimde yapılabilmektedir. Ön muhasebe yetkilisinin ürüne ait stok kartını Aymet programında yeniden düzenlenme ile açması ve Birimler sekmesine geçişi işlemlerin giriş başlangıç aşamasını oluşturmaktadır. Açılan pencerede ön muhasebe yetkilisinin Birim satırına ürünün takip edileceği birim tipi ve hemen yan sütunda bulunan Katsayı bölümüne katsayı oranını yazması, takip eden Barkod, Alış Fiyatı ve Satış Fiyatı alanlarına da gerekli bilgileri giriş yapması yeterli olacaktır. Yetkilinin katsayı hesaplama birim tipinde şu şekilde tanımlanabilir. Yetkili genel olarak birinci birim olarak ürünü kilogram üzerinde alıp ton veya gram birimleriyle satıyorsa sırasıyla Birim alanına KG, Katsayı alanına 1,00, bir alt satıra geçerek Birim alanına GR, Katsayı alanına 0,01, yine bir alt satıra geçerek Birim alanına TON, Katsayı alanına 1.000,00 yazar. Son aşamada katsayılara düşen alış ve satış fiyatlarını hesapladıktan sonra boş bir alt satıra geçerek kaydı tamamlar ve stok kartını kapatır. Artık yetkilinin düzenleyeceği satış faturası veya benzer formlarda ürün forma tanımlandığında ürüne ait birim çeşitleri ürün satırına ait Birim sütununun sağ bölümü tıklanarak değişebilecek ve fiyatlar otomatik olarak bu değişime uygun güncellenebilecektir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=142

Bir önceki yazımız olan Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – İletişim Seri Numarası Takibi başlıklı makalemizde çözümler, iletişim ve muhasebe hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın