Genel Muhasebe ’de Kullanılan Fişler ve Genel Muhasebe Programları

Genel muhasebe içerisinde en çok kullanılan fişler; Tahsil fişi, Tediye fişi, Mahsup Fişi, Açılış Fişi ve Kapanış Fişidir. Bu fişler yardımıyla muhasebe işlemleri takip edilir. Bu fişlerin görevlerini kısaca söylemek gerekirse:

Tahsil Fişi, bir kişi veya kurumdan tahsilat yaptığımızda oluşturmamız gereken fiş türüdür.

Tediye Fişi, bir kişi veya kuruma ödeme yaptığımızda oluşturmamız gereken fiş türüdür.

Mahsup Fişi, bir kişi veya kurumla karşılıklı bir alışveriş yapıldığında veya önceki bir veya birkaç işleme dönük hesap kapatmak için gerektiğinde oluşturmamız gereken fiş türüdür.

Açılış Fişi, başlangıç fişi niteliğindedir ve genellikle önceki hesap bakiyesini girmek için kullanılır.

Kapanış Fişi, kapanış işlemleri için kullanılan fiş türüdür.

Yukarıdaki muhasebe fişlerinin takibi en kolay genel muhasebe programları ile yapılabilir. Bu muhasebe programlarından en iyisi bu fişleri istersek bizim oluşturmamıza istersek de yapılan ticari faaliyetler sonucunda otomatik oluşturmamıza imkân sağlayan genel muhasebe programlarıdır. Tüm bu işlemleri kolaylıkla, hızlı ve güvenilir yapabilmenizi sağlayan genel muhasebe programlarının başında Aymet Genel Muhasebe programı gelmektedir. Aymet Yazılım’ın üretmiş olduğu Aymet Genel Muhasebe programı hem muhasebe fişleriyle doğrudan işlem yapabilmenizi, hem de fatura, banka ve çeşitli işlem makbuzlarıyla oluşturduğunuz işlemleri otomatik olarak muhasebe fişlerine çevirebilir. Aymet Genel Muhasebe programı tüm bunları çok kolay ve hızlı yaparken aynı zamanda da verilerinizin güvenliğini en üst düzeyde tutar.

 

 

Bir önceki yazımız olan Genel Muhasebe Programlarında Giderler Nasıl İşlenebilir başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın