Genel Muhasebe Programı ve Mizan İşlemleri

Genel muhasebe içerisinde hem resmi hem de ön muhasebe dediğimiz reel işlemleri barındıran bir yapıdır. Bu yapı içerisinde resmi işlemler ve bu işlemlerle ilgili resmi raporlar önemli bir yer tutar. Resmi muhasebe içerisinde bir çok defter veya rapor bulunmaktadır. Bunlardan bazıları, Mizan, Gelir tablosu, Bilanço, Yevmiye Defteri, Defter-i Kebir olarak sayılabilir.

Bugünkü yazımızda yukarıda bahsettiğimiz raporlardan Mizan’ı ele alacağız. Mizan en basit şekliyle, istenilen tarih aralığında veya aylık olarak hesap planı yapısına uygun olacak şekilde borç ve alacak durumlarının raporlanmasıdır. Eskiden mizan elle hazırlanırdı ama günümüzde artık çok gelişmiş bilgisayar programları yardımıyla yapılmaktadır. Mizan hazırlamak için ya sadece resmi muhasebe amaçlı hazırlanmış programlar kullanırız veya hem ön muhasebemizi hem de resmi muhasebemizi takip etmek için entegre olarak üretilmiş ve işlem tekrarını engelleyen ve verimliliği arttıran genel muhasebe programları kullanırız. Genel muhasebe programları içerisinde hem kolay kullanımı, hem hızlı ve güvenli yapısı ile Aymet Genel Muhasebe programı öne çıkmaktadır. Aymet Genel Muhasebe programı ile Mizan hazırlamak için tek yapmanız gereken hangi tarihler arasında mizan almak istediğinizi seçmek ve Tamam tuşuna basmak, işte bu kadar kolay. Aymet Genel Muhasebe programı zaten yapmış olduğunuz tüm işlemleri bir tuş basımı kolaylığında muhasebe fişleriyle otomatik olarak entegre eder ve siz sadece istediğiniz zaman istediğiniz muhasebe raporunu alabilirsiniz. Mizan alırken eğer isterseniz Aymet Genel Muhasebe programının size sunduğu bazı seçeneklerden de faydalanabilirsiniz. Bunlar raporu alırken neyi görmek istediğinizi daha kolay seçmenize olanak sağlarlar. Mizanı alırken istediğiniz bir ayı veya istediğiniz tarih aralığını seçebileceğiniz gibi aynı zamanda istediğiniz başlangıç hesap kodunu ve bitiş hesap kodunu seçebilir, Hesap seviyesini belirleyebilir, sadece hareket gören hesapların raporlanmasını isteyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi Aymet Genel Muhasebe programı ile Mizan almak çok kolay ve hızlı. İyi çalışmalar dileriz.

Bir önceki yazımız olan Genel Muhasebe Programlarında Entegrasyon İşlemleri – 5 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın