Genel Muhasebe ve Bilanço İşlemleri

Birçok resmi kurum bir şirketin genel durumunu anlamak için önemli bir rapora başvurur, Bilanço’ ya. Hatta bankalar kredi vermeden önce şirketin bilançosunu görmek isterler.

Bilanço, aktif ve pasif olmak üzere iki şekilde gruplandırılabilir. Bu sayede şirketin maddi varlıkları aktif ve pasif olmak üzere iki ayrı grupta daha detaylı olarak değerlendirilmiş olur.

Bilanço, bir şirketin maddi durumu hakkında bize fikir verir ve resmi muhasebe veya genel muhasebe programlarında mutlaka bulunması gereken bir özellik olarak karşımıza çıkar. Şirketler özellikle hem fiili hareketlerini kolayca takip edebilmek hem de resmi raporları oluşturabilmek amacıyla daha çok genel muhasebe programlarını tercih ederler. Genel muhasebe programları içerisinden de işlemleri hızlı, kolay, pratik ve güvenli olarak yapabilen Aymet Genel Muhasebe programı rakiplerinden ayrılır ve öne çıkar.

Aymet Genel Muhasebe programı ile kolaylıkla reel işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve istediğiniz anda muhasebe raporlarını alabilirsiniz. Bunun için muhasebeci olmanız da gerekmez. Çünkü Aymet Genel Muhasebe programında standartlara uygun tüm tanımlamalar hazır olarak gelir, size sadece raporu almak kalır. Aymet Genel Muhasebe programı ile Bilanço hazırlamak için yapılması gereken tek şey Aktif mi ya da Pasif mi olacağını seçmek. Bilanço alırken eğer isterseniz Aymet Genel Muhasebe programının size sunduğu diğer seçeneklerden de faydalanabilirsiniz. Bu seçenekler raporu alırken görmek istediklerinizi daha kolay seçmenize olanak sağlar. Bilanço alırken istediğiniz tarih aralığını seçebileceğiniz gibi Önceki Dönem seçeneğini ve Bakiye Vermeyenleri de seçebilirsiniz. Ya da rakamlardaki fazla sıfırlardan kurtulmak için Tutar Çarpanı seçeneğini kullanabilirsiniz. Zaten Aymet Genel Muhasebe programı önceden yapmış olduğunuz tüm işlem hareketlerini bir komutla standartlara uygun muhasebe fişleri oluşturarak otomatik olarak entegre ettiği için size düşen şey raporu tek tuşla almaktır. Hepsi bu kadar, kolay gelsin.

Bir önceki yazımız olan Genel Muhasebe ve Yevmiye Defteri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın