CARİ MODÜLÜNDE İSTENİLDİĞİ KADAR ALT VE ÜST GRUP OLUŞTURULMASI

Ticari işletmeler firma yönetimlerinin mâli işlemlerinin düzenli bir şekilde takibi için ön muhasebe veya muhasebe yazılımları kullanmaktadır. Takibatın düzenli olabilmesi için kullanılan ön muhasebe ve muhasebe programlarının detaylı ve kolay kullanışlı olması firmaya büyük bir avantaj sağlayacaktır. Firmalar için cari takibi ise hem mali yönetim pozisyonunda hem de gruplama aşamasında ayrı bir önem taşımaktadır. Ön muhasebe ve muhasebe programı yetkilisi kullanmış olduğu programda cari kartlarını gruplayabilmeli hatta bu gruplamayı alt kategoriler halinde düzenleyebilmelidir. Düzenlenen cari grupların rapor aşamalarında da seçilebilmesi cari takibi ve yönetimi açısından firmaya büyük bir kazanç sağlamaktadır.

Aymet Yazılımlarına ait Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe ön muhasebe ve muhasebe paketlerinde yukarıda bahsetmiş olduğumuz işlem dizisi ve ayrıntılar günümüzde kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Aymet Yazılım ön muhasebe ve muhasebe kullanıcıları cari modülünde bulunan gruplama seçeneği ile carilerini gruplayabilir. Gruplama sonucunda raporlarını grup seçimi yaparak takip edebilmektedir. Bu işleme beyaz eşya sektörü ile Aymet Ticari Muhasebe paketini tercih etmiş firma yetkilisini örnek verebiliriz. Kullanıcı Aymet Yazılımını kullanıma başlama aşamasında cari gruplarına Şehir, bu grubun içinde İstanbul, Ankara vb.., aynı zamanda İstanbul grubu içinde de Müşteri ve Toptancı olarak alt gruplar oluşturmuştur. Grup oluşum işleminden sonra cari kartı girişlerinde Cari Kartı Grubu alanından grup seçimini yapmıştır. Kullanıcı yapmış olduğu bu işlem dizisi ile alt yapı oluşturmuş ve rapor işlemlerinde firma yönetimine büyük bir kolaylık sağlamıştır. Kullanıcı Cari Fihrist raporu ile alt gruplara inerek İstanbul ilinde bulunan Müşteri grubu seçimi ile müşteri iletişim bilgilerine ulaşabilir ve promosyon bilgisi aktarabilir. Ayrıca Cari Genel Bakiye Raporu Cari Grubu seçim alanını kullanarak Ankara ilinde bulunan toptancı grubunu seçerek bu ilde bulunan toptancılarına olan borçlarını öğrenebilir ve seyahat programını bu listeye göre düzenleyebilir.

Aymet Yazılımlarına ait ön muhasebe ve muhasebe programlarında grup yönetimi sınırsız olmakta ve bir çok rapor kriter seçiminde müşterisine Cari Grubu seçimi ile avantaj sağlamaktadır.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=111

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler-Tekstil Renk Beden Girişi

Firmaların sektörlere göre dağılım gösterdiği ülkemizde muhasebe ve ön muhasebe programı kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Gıda sektöründen, medikal sektörüne, tekstil sektöründen, otomobil sektörüne bir çok sektörün çalışma şekilleri, ürün giriş, gruplama ve hatta satış şekilleri bile birbirlerinden farklı yöntemler ile yapılmaktadır.

Tekstil sektörü de bu aşamada ele alabileceğimiz özellikle satış ve stok aşamasında örneklendireceğimiz alanlardandır.Tekstil sektöründe ürünlerinin firmalar tarafından üretimleri veya alımlarında ürünlere ait renk ve beden seçimleri tanımlanmakta ve yine aynı şekilde satışları yapılmaktadır. Ürüne ait renk ve beden girişinin ön muhasebe veya muhasebe sistemlerine girişlerinin yapılması ürün satışında firmaya birçok avantaj kazandıracaktır.

Aymet Yazılım Çözümleri tekstil sektörüne ait müşterilerine renk ve beden girişi konusunda yazmış olduğu ön muhasebe ve genel muhasebe yazılım paketlerinde destek ve giriş imkanı vermektedir. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe paketleri tekstil sektörü kullanıcıları için renk ve beden girişlerini tanımlayabileceği ve fatura rapor bazında takiplerini yapabileceği seçkin ön muhasebe ve muhasebe yazılımlarındandır. Tekstil sektöründe kullanılan Aymet Ticari Muhasebe programında ön muhasebe ve muhasebe yetkilisi Tanımlar modülüne ait Renk ve Beden tanımlama alanlarından genel olarak alım ve satım yaptığı renk ve beden girişlerinin tümünü kaydedebilmektedir. Bu kayıt aşamasının sonrasında ön muhasebe programına daha önce tanımlamış olduğu stok kartlarını Değiştir seçimi ile açarak Renk ve Beden sekmelerinden bu stok kartına ait renk ve beden işaretlemelerini tanımlayabilir. Aymet Ticari Muhasebe ön muhasebe yetkilisi toptancısından almış olduğu renk ve beden detaylarını içeren alış faturasını giriş esnasında renk ve beden tanımlaması yaptığı stok kartını Alış Faturası stok alanına giriş yapar ve giriş satırına ait Renk / Beden Seçimi sütununa ilerler. Sütun seçimini sonucunda ilgili stok kartına ait Renk ve Beden seçimi penceresi seçim ekranı kullanıcıya gösterilecektir. Seçtiği stok kartına ait alış faturasında belirtilen renk ve beden çeşitlerine ait miktarları bu tanımlama ekranına giriş yapar. Bu giriş sonrasında onaylamak için Tamam tuşuna basar ve Renk Beden seçim penceresi kapanır. İşlemlerin sonunda giriş yapılan renk ve beden miktarlarının toplam miktarı stok kartı giriş satırının Miktar bölümünde oluşacak ve belgenin kaydı ile detaylar Aymet Ticari Muhasebe programının ilgili rapor alanlarına yazılacaktır.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=115

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – İletişim Taksitli Satış

Günümüzde ticari işletmeler satış potansiyelini artırmak ve gelir düzeyini yükseltmek, aynı zamanda aylık giderlerini tamamlamak için farklı satış metotları uygulayabilmektedir. Bu metotların bir çeşidini de taksitli satış olarak tanımlayabiliriz. Taksitli satış metodunda firma müşterisinin satın almış olduğu ürünler karşılığında ortaya çıkan genel toplam tutarının bir kısmını peşin alarak kalan kısmını takip eden ay dönümleri itibariyle belirli bir ücret dönüşüyle tahsil etmesidir. Örnek verecek olduğumuzda iletişim sektöründe çalışan gsm firmasının taksitli 3000 TL tutarında bir akıllı telefon satışında müşterisinden 1000 TL peşin, takip eden aylardan peşinatın verildiği günden 30 gün geçmesi kaydıyla her ay dönümünde 500 TL. tahsilat ile 4 ay ile genel toplam tutarının tahsil edilmesidir.. Bazı işletmeler bu aşamada taksitli satışlarda vade farkı uygulamakta ve bu sayede ürüne ekstradan kâr marjı tanımlayabilmektedirler.

Firmalar taksitli satış metodunu kredi kartı veya açık hesap ya da defter hesabı olarak tanımladığımız yöntemler ile yapabilmektedirler. Ön muhasebe veya muhasebe programı kullanmakta olan firmalar programlarının gelişmiş özellikleri kapsamında bu takibi programlarında ön muhasebe ve muhasebe yetkilileri tarafından takip edebilmektedir.

Aymet Yazılım Çözümleri tasarlamış ve satışa sunmuş olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında taksitli satış özelliğini detaylı bir biçimde müşterilerinin kullanımına sunmaktadır. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe, Aymet .NET ön muhasebe ve muhasebe programlarında kullanıcısıyla buluşan bu özellik ile taksitli yapılan satışlar fatura bazında taksitlendirilmekte ve ödeme planı prensibi ile cari hesaplara işlenmektedir. Aynı zamanda ön muhasebe ve muhasebe yetkilisi tarafından taksit listesi bilgi amaçlı taksit başlangıcında ve taksit ödemelerini müteakiben belge bazlı sunulabilmektedir. Kullanılan Aymet etiketli ön muhasebe veya muhasebe programında düzenlenen fatura formunun ön muhasebe ya da muhasebe yetkilisinin Ödeme Planı butonunu seçim yapmasıyla açılacak Ödeme Planı oluşturma penceresi taksitli satışın başlangıcı olarak tanımlanabilir. Buradaki kriter girişleri tamamen yetkilinin kontrolü altındadır. Kriter girişlerinin tamamlanmasından sonra Oluştur butonunun seçilmesiyle pencerede bilgilendirme ekranı ile kriterlere göre yorumlanan sonuçlar listelenecektir. Aymet kullanıcısının Kaydet seçimiyle hesap planı kaydedilmekte ve müşterinin cari hesabına kaydedilmektedir. Kaydetme işleminden önce izleme ekranında tespit edilen hata var ise yetkili tarafından kriterler değiştirilerek tekrar sonuç oluşturulabilecektir. Taksitlendirme sonrası ay dönümünde tahsil edilecek taksit tutarları Cari menüsüne ait Vadeli İşlemler modülü ile ön muhasebe veya muhasebe yetkilisi tarafından yapılabilmekte ayrıca bu modülde bulunan Senet entegrasyonu sayesinde taksitler Senet Matbu Formuna dönüştürülebilecektir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=137

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – İletişim Barkod Üretme Yazdırma Okuma

Ticari işletmeler satış ve ürün takibi aşamalarında barkodlu sistemler kullanmaktadır. Barkod sistemi, alım ve satım yapılan ürünlerin ambalajları üzerinde bulunan hepimizin tanıdığı çizgiler ile numaralanmış baskılı veya etiketli eklentilerin ön muhasebe veya muhasebe programlarına tanımlanmasına ve tanım sonucu takibini farklı yöntemlerle yapan bir çalışma şeklidir. Bu yöntem ile işletmeler ön muhasebe ve muhasebe programlarında ürünü listelerinde aramak yerine barkod okuyucu cihazlar veya el terminalleri ile baskıyı veya etiketi okutarak oluşturacakları sipariş, irsaliye ya da fatura gibi formlara hızlı bir şekilde fiyat ve farklı özellikleri ile çağırabilmektedir.

Firmaların barkod sistemi ile çalışma aşamasında farklı durumlar oluşabilir. Firmanın alım yaptığı ürünlerde barkod baskısı alım yaptığı firma tarafından tanımlanmamış olmakla birlikte firmanın üretim yapmış olduğu ürünlere ait barkod üretimi gereksinimi doğabilmektedir. Bu aşamada firma, barkodsuz ürünlere barkod tanımlayıp etiket yazdırma işlemini ön muhasebe veya muhasebe yetkilisi tarafından kullandığı program özelliğine ilişkin olarak yapmak isteyebilir.

Aymet Yazılım Çözümleri firmaların ön muhasebe veya muhasebe sistemlerine kaydedilecek ürünlere ait barkod girişleri, barkod üretimi, barkod yazdırma ve barkod okutma işlemleri için önemli çalışmalar yapmış ve müşterilerine sunmuştur. Aymet Yazılım Çözümlerinin satışı yapmış olduğu Aymet Kobi ön muhasebe programında ön muhasebe yetkilisi firmanın satış yapmış olduğu ürünlerin barkod tanımlamasını ürün kartına tanımlayıp, satış, irsaliye ve sipariş gibi aşamalarda otomatik olarak barkod okuyucu ile çağırabilmektedir. Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ve Aymet .NET ön muhasebe ve muhasebe programlarında ek olarak yetkili, barkodsuz ürünlere barkod üretebilmekte ve ürettiği barkodları etiket yazıcısı ile yazdırabilmektedir.

Aymet Yazılım Çözümleri teknik servis ekiplerince firma ön muhasebe ve muhasebe yetkilisinin talebi ile üretilmiş ve yazdırılacak barkodların etiket tasarımı da ayrıca yapılabilmekte ve düzenlenen etiket baskısında ürüne ait fiyat, taksitli fiyat, ürün açıklaması gibi bilgiler düzenlenebilmektedir.

İletişim sektöründe çalışan GSM firmalarının rahatlıkla kullanabilecekleri barkod sistemi, mobil telefonlar ve yedek parça gibi takibi zor ve çeşidi bol ürün tiplerinde firmaya akıcı ve hızlı bir çalışma planı sağlayacaktır.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=140

Elektronik Ticaret

Elektronik ticaret, kullanıcıyı, satıcıyı ve büyük anlamda KOBİ’leri olumlu yönde etkileyen bir ticaret yoludur. İşyerinin ürünleri, elektronik ticaret sayesinde potansiyel müşteriye hitap etmeyi aşarak evrensel bir hal alır ve firmaya geleneksel pazarın dışında da malını temsil etme şansı doğurur. Firma açısından ürünün elektronik ticaret sayesinde yaygınlaşması genel bir reklam ve isim duyurma fırsatı olurken. Kullanıcı açısından ise bu durum istediği mal, hizmet vb. ürünü kolayca, birçok çeşit ve seçenek ile elektronik ticaret üzerinden temin etme kolaylığını sağlar. Elektronik ticaretin önemli olmasını sağlayan sebepler içinde; elektronik ticaretin, firma ile kullanıcının dolaysız muhatap olabilmesi, süratli ve daha az bir bütçeyle gerçekleştirilebilmesi, satıcılara diledikleri bilgileri takdim etmesi ve yukarıdakilerin yanı sıra tüm bu olayların elektronik ortamda gerçekleştiriliyor olması, sayılabilecek çeşitli sebeplerdendir. Genişletilebilir diğer sebepler arasında kısaca kullanıcı ve firmalar açısından 24 saat hizmet sunulması, küresel pazarla olan temas, kargo kolaylığı, daha basit irtibata geçme vb. pozitif yönleri de yok sayılmamalıdır. Firmaların küresel pazara açılmasını sağlayan elektronik ticaret normal bir işyerine oranla bir E-ticaret sitesi olan firmanın markalaşma süresini daha kısa bir zamana çeker. Satışta olumlu bir etki gösteren bu durum firma açısından pozitif bir gelişme olurken firmanın e-ticaret sitesi olmayan rakiplerine karşı üstün olmasını sağlar. “Dünyanın En Büyük 500 Şirketi” içerisinde yer alan onlarca şirketin sadece 1 kaç yıl önce açılmış e-ticaret şirketleri olduğunu göz önünde bulundurursak bu durum satıcı için oldukça güçlü bir etken sayılacak durumdadır.   Elektronik ticaretin piyasadaki bu önemliliğini kabul eden programcılar, işyerlerinin e-ticaret sitelerinin kontrolünü daha kolay ve pratik şekilde gerçekleştirebilmeleri için. E-Ticaret paketleri hazırlamışlardır. Örnek olarak Aymet Yazılım Çözümleri ’nin Aymet E-Ticaret programı ile;

  • Son kullanıcı satış sistemi
  • Sipariş takip ve yönetim
  • Ürün listesi ve takip sistemi
  • Fiyat listesi
  • Kullanıcı tanımlama ve yönetimi
  • Arama motoru
  • Alışveriş sepeti
  • Marka ve grup seçimi
  • Cari hesap takibi
  • Sanal POS

Vb. birçok özelliği ile muhasebeye dönük ve web siteniz için size büyük ölçüde kolaylık sunan, pratik ve ayrıca Aymet Ticari Muhasebe programı ile tam entegrasyonlu çalışan sistemi ile işlemlerinizi kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. Tesiri evrensel olan internet ekonomisi, ticareti büyük anlamda etkilemektedir. Öyle ki Büyük çaptaki şirketler ve hatta iş dünyasının öncüleri olan şirketler, şirketlerinin devamlılığının ve rakipleriyle rekabet edebilmeleri için gerekli olan etmenlerden birinin de internet olduğunu kabul etmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=69