Aymet Yazılım Sektörel Çözümler-Tekstil Renk Beden Girişi

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı T64JZt7.jpg

Firmaların sektörlere göre dağılım gösterdiği ülkemizde muhasebe ve ön muhasebe programı kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Gıda sektöründen, medikal sektörüne, tekstil sektöründen, otomobil sektörüne bir çok sektörün çalışma şekilleri, ürün giriş, gruplama ve hatta satış şekilleri bile birbirlerinden farklı yöntemler ile yapılmaktadır.

Tekstil sektörü de bu aşamada ele alabileceğimiz özellikle satış ve stok aşamasında örneklendireceğimiz alanlardandır.Tekstil sektöründe ürünlerinin firmalar tarafından üretimleri veya alımlarında ürünlere ait renk ve beden seçimleri tanımlanmakta ve yine aynı şekilde satışları yapılmaktadır. Ürüne ait renk ve beden girişinin ön muhasebe veya muhasebe sistemlerine girişlerinin yapılması ürün satışında firmaya birçok avantaj kazandıracaktır.

Aymet Yazılım Çözümleri tekstil sektörüne ait müşterilerine renk ve beden girişi konusunda yazmış olduğu ön muhasebe ve genel muhasebe yazılım paketlerinde destek ve giriş imkanı vermektedir. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe paketleri tekstil sektörü kullanıcıları için renk ve beden girişlerini tanımlayabileceği ve fatura rapor bazında takiplerini yapabileceği seçkin ön muhasebe ve muhasebe yazılımlarındandır. Tekstil sektöründe kullanılan Aymet Ticari Muhasebe programında ön muhasebe ve muhasebe yetkilisi Tanımlar modülüne ait Renk ve Beden tanımlama alanlarından genel olarak alım ve satım yaptığı renk ve beden girişlerinin tümünü kaydedebilmektedir. Bu kayıt aşamasının sonrasında ön muhasebe programına daha önce tanımlamış olduğu stok kartlarını Değiştir seçimi ile açarak Renk ve Beden sekmelerinden bu stok kartına ait renk ve beden işaretlemelerini tanımlayabilir. Aymet Ticari Muhasebe ön muhasebe yetkilisi toptancısından almış olduğu renk ve beden detaylarını içeren alış faturasını giriş esnasında renk ve beden tanımlaması yaptığı stok kartını Alış Faturası stok alanına giriş yapar ve giriş satırına ait Renk / Beden Seçimi sütununa ilerler. Sütun seçimini sonucunda ilgili stok kartına ait Renk ve Beden seçimi penceresi seçim ekranı kullanıcıya gösterilecektir. Seçtiği stok kartına ait alış faturasında belirtilen renk ve beden çeşitlerine ait miktarları bu tanımlama ekranına giriş yapar. Bu giriş sonrasında onaylamak için Tamam tuşuna basar ve Renk Beden seçim penceresi kapanır. İşlemlerin sonunda giriş yapılan renk ve beden miktarlarının toplam miktarı stok kartı giriş satırının Miktar bölümünde oluşacak ve belgenin kaydı ile detaylar Aymet Ticari Muhasebe programının ilgili rapor alanlarına yazılacaktır.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=115

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – İletişim ÖTV Girişi

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı iletisimm.jpg

Ülkemizde bazı zaruri kullanım dışında tanımlanmış ürünler için Maliye Bakanlığı tarafından Özel Tüketim Vergisi kısaca ÖTV alınmaktadır. Otomobil, akıllı telefon, bazı içecek ve yiyecek maddeleri ya da sanayi ürünleri alım ve satımında ÖTV ödenmektedir. ÖTV oranı Maliye Bakanlığı tarafından ürün bazında belli dönemlerde değişikliğe uğrayabilmektedir. Firmalar ÖTV’li ürünlerin satışında ÖTV oranı ve bu orana ait tutarı satış faturalarında göstermek ve düzenlemekle yükümlüdürler.

Firmalar günümüzde çoğunlukla ön muhasebe veya muhasebe programı kullanımını benimsemiş ve bir çok işlemi ve bilgi akışını bu programlar ile sağlamaktadır. Firmanın ÖTV oranını ve tutarını giriş yapmış olduğu fatura formunda ve yazdırılacak belgede giriş yaparak hesaplayabileceği nitelikte bir ön muhasebe ve muhasebe programı sahibi olması ÖTV li ürün satışlarında el ile fatura kesimi ve ayrıca hesap makinesi kullanımı gibi zaman kaybedecek detayları göz ardı edebilecektir.

Aymet Yazılım Çözümleri satışını yapmakta olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında ÖTV hesabı ile ilgili geliştirmeleri tamamlamış ve müşterilerinin kullanımına sunmuştur. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe, Aymet .NET ön muhasebe ve muhasebe programlarında tanımlanan bu özellik parametrik bir şekilde formlarda aktif edilebilmektedir. Aymet teknik servis ekiplerince firma ön muhasebe veya muhasebe yetkilisinin onayı ile açılan bu özellik yazdırılacak fatura içinde ayrı tasarımı ÖTV TUTARI içerecek biçimde tasarlanmaktadır. Aymet Kobi ön muhasebe programında İrsaliye ve Fatura formlarına tanımlanan ÖTV giriş hesabı, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet NET, Aymet Genel Muhasebe ön muhasebe ve muhasebe programlarında ayrıca Sipariş formunda da giriş yapılabilmektedir.

Aymet ön muhasebe ve muhasebe programlarında ÖTV parametresi açılımından sonra ÖTV oranının giriş yapılacağı alan; Aymet Ticari Muhasebe programının yeni fatura giriş formunda ürün giriş satırının İndirim sütununun yanında ÖTV başlığı ile tanımlanmıştır. Bu özellik ile yetkili mevcut faturada farklı ÖTV oranları içeren ürünleri tanımlayabilmekte, aynı zamanda ÖTV’siz ürünleri de bu fatura formuna dahil edebilmektedir. Yetkilinin ön izleme ve takibi aşamasında KAPAT butonunun altında yer alan bölgede faturaya yansıyacak ÖTV toplam tutarı güncel bir biçimde takip edilebilmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=136

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Kimya Ürün Bazında İskonto

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı iskonto_makale.jpg

Ticari işletmeler satışını yapmış oldukları ürünleri belli zaman aralıklarında durumlarına istinaden zamlı veya indirimli satmaktadır. Ürünlerin piyasadaki hareketi veya stoklarında bekletme riski, ya da müşteri portföyü oluşturma durumları işletmenin üründe fiyat artırma veya azaltma talebine yöneltebilmektedir. Firmaların ürün bazında indirime yönlenmesi kullanmış oldukları ön muhasebe veya muhasebe programlarında düzenlenebilmeli ve sistemlerinde aktif edilebilmelidir. Özellikle fazla ürün portföyü ile çalışan firmaların bu aşamada nitelikli ön muhasebe veya muhasebe programı tercih etmeleri gerekmekte, personel istihdamı aşamasında da uygun ön muhasebe ve muhasebe personeli alımı yapmaları sistemlerinde kusursuz ve kaliteli bir işleyiş sunar.

Aymet Yazılım Çözümleri sunmuş olduğu ön muhasebe ve muhasebe programı paketlerinde firmaların stok bazında indirim yapmasına imkan tanımaktadır. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ve Aymet .NET ön muhasebe ve muhasebe programı paketlerinde tanımlanmış bu özellik tüm ön muhasebe ve muhasebe yetkililerince pratik bir biçimde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Firma ön muhasebe veya muhasebe yetkilisinin kullanmış olduğu Aymet Kobi ön muhasebe yazılımında stok kartı ekleme aşamasında ya da kaydedilmiş stok kartını düzenleme aşamasıyla ürüne özel indirim tanımlanabilmektedir. Stok kartında bulunan Stok Kartı alanından belirtilecek indirim tanımlaması Alış İskontosu alanı ile firmanın alış faturalarında seçili ürüne, Satış İskontosu alanı ile de firmanın satış faturalarında seçilen ürüne indirimin otomatik olarak yüzde hesaplamasıyla TL değerinin girişini sağlamaktadır.

Aymet Yazılım Çözümlerinin stok kartı bazında indirim hususunda müşterilerine sunmuş olduğu ayrı bir özellik de indirimi otomatik olarak fatura formuna tanımlanmış ürünün indirim oranının değiştirilebilmesi, silinebilmesi ve ayrıca indirim oranını yüzde hesabı ile yazdırılacak fatura formuna güncelleyebilmesidir.

Günümüzde kimya sektöründe çeşitli alanlarda çalışmakta olan birçok firmanın tercih edebileceği Aymet Yazılım Çözümlerine ait ön muhasebe ve muhasebe yazılımları kullanıcısına dost bir çalışma yöntemi sergilemektedir. İşlemlerin hızlı ve farklı pencerelerde çalışması kullanıcıya farklı bir adaptasyon sağlamaktadır. Kimya sektörüne ait toptancı ve perakende alanında çalışan, deterjan, temizlik maddeleri, boya üretici ve satıcıları vb.. seçkin firmalar günümüzde de Aymet ön muhasebe ve muhasebe programları ile ticari kariyerlerine devam etmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=148

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler-Tekstil El Terminali

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı hakkimizda.jpeg

Teknoloji bir çok alanda olduğu gibi ticari faaliyetlerde de gelişime oranlı bir biçimde kullanılmaktadır. Ticari işletmelerin teknolojiyi çalışma alanlarında kullanma durumu işletmeye prestij ve ekstra kazanımlar sağlamaktadır. Ticari bir işletmenin ön muhasebe veya muhasebe takibini özel bir yazılım ile yapması ve bu takibi yaparken destekleyici cihazlar kullanması firmanın satış öncesi ve sonrası aşamalarında daha sistematik ve başarılı olmasını sağlar.

El Terminali cihazı günümüzde bir çok işletme tarafından kullanılan özelliklerine göre genel olarak ön muhasebe ve muhasebe programlarıyla bağlantılı çalışan satış öncesi ve satış sonrası hareketleri kaydeden cihazlar olarak tanımlanmaktadır. Özelliklerine ve türlerine göre birçok özelliği bulunan bu cihazların bir işlevi de satış öncesi sipariş işlemlerini anlık olarak kaydetmesi sipariş bitiminde ön muhasebe veya muhasebe programına aktarmasıdır.

Aymet Yazılım Çözümleri tasarlamış olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında el terminali desteğini müşterilerine sunmaktadır. Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programları el terminali kullanımında ön muhasebe ve muhasebe programı seçiminde kullanıcısına farklı avantajlar sağlar. Örneğin tekstil sektöründe çalışan bir işletme Aymet Ticari Muhasebe programı ile bağlantılı çalışan el terminali vasıtasıyla müşterisinden mağaza veya depo içerisinde rahatlıkla sipariş alabilir. Tekstil sektörü ürün çeşitleri ve yoğunluğu nedeniyle ürünleri büyük depo ve mağazalarda perakende firmalara satış yapmaktadırlar. Satış yetkilisi önceden el terminaline tanımlanmış ve Aymet Ticari Muhasebe programında bulunan stok kayıtlarını müşterisi ve el terminali ile mağaza içinde ürün bölümlerini gezerek ürün barkodlarını okutma işlemi ile siparişi oluşturabilir. Sipariş anlık olarak el terminali cihazının özelliklerine göre bilgisayarda bulunan Aymet Ticari Muhasebe programı sipariş formunda veya kullanılan el terminalinin sipariş bölümüne kaydedilir. El Terminali anlık kayıt ile Aymet Ticari Muhasebe programında Sipariş Formunu oluşturmuşsa sipariş işlemi direk olarak fatura veya irsaliye entegrasyonu ile düzenlenip sevkiyat veya hesap planı işlemlerine geçiş yapılabilir. El terminali cihazı anlık kaydı Aymet Ticari Muhasebe programına işleme özelliğine sahip değilse cihaz ön muhasebe yazılımının bulunduğu sisteme bağlanıp sipariş dosyası ön muhasebe yazılımında bulunan Sipariş İşlemleri modülünden kopyalanabilecektir.

Bugün bir çok sektörde el terminali kullanımı rahatlıkla ve kolay bir şekilde yapılmaktadır. Aymet Yazılım teknik ekipleri bir çok el terminalinin ön muhasebe veya muhasebe programlarıyla bağlantısı uygun biçimlerde düzenleyebilmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=119