En Hesaplı Muhasebe Programı

kobi

Toplumun genel bakışı ele alındığında ucuz ve hesaplı mal veya hizmetler çoğu zaman daha cazip gelmiştir. Elbette ki bu bakış açısı her alanda olduğu için muhasebe programlarında da geçerlidir. Muhasebe programlarında programın gerçekleştirdiği işlemlerin yanı sıra verdiği hizmete uygun ve kullanıcın cebini yakmayan bir fiyat aralığında bulunması gerekmektedir. Aymet Yazılım Çözümleri bu konuda rakiplerine oranla programın öğrenme kolaylığı, pratikliği ve basit ara yüzünün yansıra piyasada bulunan el yakmayan ürünleri ile de bir adım öndedir. Muhasebe programı alınırken dikkat edilmesi gerekilen konular arasında yer alan muhasebe programının hesaplı olması, sadece yüzeysel bir tanımdır muhasebe programının ne kadar hesaplı olduğu hesaplanmak istenildiğinde muhasebe programının özellikleri ve bu özelliklere sahip piyasada bulunan diğer programlar ile arasındaki fiyat farkına bakılmalıdır. Bu bağlamda Aymet Yazılım Çözümleri hazır paket programları Aymet KOBİ, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ile rakiplerinin vermiş olduğu hizmetten daha kalitelisini verirken hem de diğer firmalara göre daha hesaplıdır. Kalite farkı kolayca anlaşılabilen Aymet kullanıcıya hitap eden kolay bir ara yüzü ve fazla uğraş göstermeye gerek duymadan öğrenilebilmesi gibi avantajları olan Aymet muhasebe programlarının ayrıca teknik servis ve teknik destek konusunda da büyük kolaylıkları bulunmaktadır.

Kullanıcı bahsi geçen muhasebe programlarından her hangi birini satın alma işlemini gerçekleştirdiği zaman. Program konusunda geniş kapsamlı bilgiye sahip olan eğitmenler tarafından periyodlar halinde toplamda 4 saatlik bir program eğitim bakiyesi de kazanır. Bununla birlikte programı satın aldığı tarihten başlayarak 2 ay boyunca teknik servis işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilir. Yani bilgisayarınızda oluşabilecek her hangi bir hata, bir virüs tehdidinden dolayı oluşacak sisteminiz çalışmaz hale geldiğinde vb. herhangi bir olay söz konusu olduğunda elemanlarımız tarafında herhangi bir ücret talep edilmeden program kurulumu gerçekleştirilir ve tekrardan programınıza lisans verilir. Ayrıca genel olarak ücretli programların izlemiş olduğu lisans politikasının aksine lisansta her hangi bir sınırlandırılma yapılmaz ve bir kez almış olduğunuz lisans ile firmamız açık olduğu sürece programı tam versiyonu ile kullanabilirsiniz. Ayrıca program hakkında herhangi bir sorunuz olduğu takdirde rakiplerimizin aksine her hangi bir ücret talep etmeksizin teknik servis elemanlarımız tarafından program ile alakalı soru ve sorunlarınız çözülecektir. Telefon numaramız: “0 312 362 6319”

 

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=83

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda – Sipariş İrsaliye Fatura Bağlantısı

Food-input

Günümüzde birçok firma gelir gider ve masraf kontrolü, evrak ve bilgilendirme işlemleri için ön muhasebe programları kullanmaktadır. Ön muhasebe ve muhasebe programları işletmenin hesap yönetimine büyük bir pratiklik katmakta ve firmanın kurumsallaşmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Firmalarda kullanılan ön muhasebe ve muhasebe programları ne kadar işlevsel ve pratik olursa firma çalışmalarını daha hızlı ve düzgün bir biçimde takip edebilecektir. İşletmeler ürün alım ve satımlarında sipariş fişi irsaliye belgesi ve fatura belgesi gibi vazgeçilmez bir takım evrakları kullanmaktadırlar. Bir ön muhasebe veya muhasebe programı kullanan işletme bu belge çeşitlerini rahat ve pratik bir biçimde düzenleyip kullanabilmelidir. Aymet yazılımlarına ait Aymet Ticari ve Aymet Genel Muhasebe programlarında sipariş, irsaliye ve fatura bağlantısı, Aymet Kobi versiyonunda ise irsaliye ve fatura bağlantısı mevcuttur. Aymet Ticari Muhasebe ön muhasebe programını kullanmakta olan bir gıda işletmecisi müşterisinin talep ettiği ürünleri sipariş formuna giriş yapar ve kaydeder. Bu sipariş formunu yazdırarak gerekli depo yetkililerine elden ve e-posta yoluyla gönderebilir. Aynı zamanda Aymet Ticari Muhasebe yazılımı depo bölümünde ek kullanıcı olarak yüklenmişse sipariş açık bir pozisyonsa depo bölümündeki ön muhasebe yazılımda gözükecektir. Depo sorumlusu müşterisinin talep ettiği ürünleri ilgili sipariş formundan tespit ederek hazırlar. Sipariş bitiminde ürünlerin müşteriye sevk edilmesi gerekir. Bu sevk işlemi için firmalar sevk irsaliyesi olarak tanımlanmış olan belge türüne ihtiyaç duyarlar. Bu belge olmadan ürünlerin depo veya mağaza dışında taşınma işlemi Maliye Bakanlığı tarafından Zabıta memurlarınca cezai işlem uygulama esaslarındandır. Depo sorumlusu kullanmış olduğu Aymet Ticari Muhasebe programından geçerli sipariş formunun üst bölümünde bulunan Sipariş İşlemleri butonuna basarak açılan pencerede mevcut siparişini İrsaliye seçeneğini seçerek otomatik olarak İrsaliye ye çevirir ve ayrıca ürün, cari, tarih vb.. girişleri yapmadan pratik bir biçimde taşıma işlemine ait Sevk İrsaliyesi belgesini düzenlemiş olur. Depo sorumlusu veya ön muhasebe yetkilisinin isteğine göre bu aşamadan sonra bu irsaliye belgesi aynı zamanda veya daha sonra tekrar açılarak irsaliye formunun üst bölümünde bulunan İrsaliye İşlemleri butonunun seçimiyle ekranda çıkacak penceredeki İrsaliyeyi Faturalaştır seçeneği ile Fatura belgesine çevrilebilecektir. Aynı sipariş formunun irsaliye formu dönüşümde olduğu gibi kullanıcı aynı stok ve cari bilgisini ve ayrıca depo, tarih vb. bilgi girişleri tekrar yapmak zorunda kalmaz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz işlem dizisi gıda işletmelerinde hesap ve zaman kaybının önüne geçilmesinde büyük avantaj sağlamaktadır. Bu sistemi kullanan bir çok Aymet Yazılım kullanıcısı Ankara’da bulunan Gimat, Özankara ve ATB gibi mevkilerde ayrıca İstanbul ve ülkemizin çeşitli illerinde memnuniyetlerini dile getirmektedir.

 

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=85

Muhasebe Programında Otomatik Numaralandırma

numaralandırma

Ön muhasebe ve muhasebe programlarının en önemli özelliklerinden biriside işlem numaraları veya dizilerinin otomatik bir şekilde oluşturulmasıdır. Günümüzün yazılım teknolojisinde kullanıcıya bu özellik birçok yazılımda sağlanmıştır. Zamanın mühim bir ayrıntı olduğu günümüzde işlem numarası ile uğraşmak ve takibini yapmak, sarf edilen zaman hesaplandığında yüklü bir zaman kaybı oluşturacaktır.

Ayrıca muhasebe programlarının raporlama gibi hususlarda da otomatik numaralandırmalar görüntülenmeli ve işlem numaralarına göre raporlama kullanıcıya sunulmalıdır. Her fatura için ayrı sıra numarası verme işlemi elle yapılacak olursa bunun için daha önce yapılmış her faturayı hatırlamak ve sıralı olarak faturaları muhafaza etmek gerekir, sıraların karıştığını ve bir sıra numarasını iki faturaya verdiğinizi düşünün. Nasıl bir karışıklığa sebep olurdu, bu kadar küçük bir özellik bile size büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Ek olarak belirli ayarlar yapılarak otomatik numaralandırma sizin belirlediğiniz bir numaradan başlayarak numaralandırma işlemi yapabilirsiniz.

Ayrıca bu özellik sadece fatura numaralandırma ile sınırlı değildir. Fatura numaralandırmanın yanı sıra bu özelliği makbuz ve benzeri fişlerde uygulayabilir ve aynı şekilde numaralandırma özelliğini belirli işlemleri gerçekleştirdikten sonra sizin belirlediğiniz bir sayıdan başlatabilirsiniz. Banka fişleri, cari hareket fişleri, stok hareket fişleri, stok transfer işleri vb. fiş, fatura ve makbuzlarınızı, bu işlem ile numaralandırabilirsiniz ve bunlara ek olarak kullanıcı nedenli yada programla ilgili her hangi bir teknik sorununuz oluştuğunda teknik servisimize sorununuzun olduğu faturanın sıra numarasını söylediğiniz takdirde veri tabanınızdaki faturanın sıra numarasından pratik bir şekilde ve daha kısa bir sürede çözülür. Bu işlem ile teknik servisimiz hatayı daha kolay tespit eder ve sorununuzun kolay bir yolla çözülmesine de yardımcı olur.

Aymet Yazılım Çözümlerinin hazır muhasebe paketlerinde( Aymet KOBİ, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe) bu özellikler mevcuttur. Aymet’in KOBİ ve büyük ölçekteki işletmelere hitap eden, ticari muhasebe, genel muhasebe, ön muhasebe programları ile muhasebe ve firmanıza dönük, stok, cari, fatura, irsaliye, finans, kasa, banka, çek, senet, taksit gibi işlemlerinizi kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi imkanlar ile kullanıcıya en kaliteli hizmeti verebilmek ve kullanıcı memnuniyeti kazanabilmek önemli bir konudur. Kullanıcının referansı firma için en önemli reklam kaynağıdır ve bu reklamı yapabilmek için olabildiğince müşteriye hitap edilmeli ve hizmet seviyesini çıkarıla bilindiği kadar üst seviyeleri çıkarılması gerekmektedir. Gıda sektörü ile ilgili farklı işlemlerde diğer yazılarımızı da incelemeyi unutmayın.

 

Gıda Sektöründe Otomatik Faturalandırma ve Yazdırma

gida

Günümüzde market, süpermarket vb. sektörlerden yaptığımız alışverişlerde fatura veya satış belgesi gibi dökümanları kullanmaktayız. Bu belgeler bir işletmenin mali ve idari yönden takibini yapmak için büyük bir önem taşımaktadır. İşletmeler bu faturalar ile biraz önce bahsetmiş olduğumuz işlemlerden ziyade stok sayımı, ve cari takibi veya sipariş gibi işlemlerini de belgelemiş ve güncel tutmuş olurlar.

 

Gıda işletmeleri fatura işlemlerinde son beş yıl içerisinde büyük bir oranla ön muhasebe veya genel muhasebe programlarını tercih etmişlerdir. Gıda işletmecisinin ürün portföyü genel olarak geniş bir alan kapladığından bu işlemleri defter hesabı veya başka hesaplayıcı araç ve programlarda kayıt altına alması ve takip etmesi oldukça zor bir yöntemdir. Firmanın ürünü sipariş aşamasından mağazaya taşıma ve fatura işlemleri ile getirmesi ve devamında satış aşamasında sipariş alıp taşıma ve fatura işlemleri ile ürünlerin çıkışını yapması yazarak bir kayıt sistemi düşünüldüğünde oldukça zor ve zaman alıcı bir tercih olarak karşımıza çıkmaktadır. Ön muhasebe ve Genel muhasebe programları bu gibi işlemleri oldukça kolaylaştırarak kullanıcıya hem zaman hem verim kazandırmaktadır. Ön muhasebe programı kullanıcı aracılığıyla daha önceden kaydedilmiş stokları alım aşamasında sipariş formuna kaydeder. Firmanın seçimine göre kullanıcı bu siparişi irsaliye veya irsaliyeli fatura gibi seçenekler ile otomatik olarak tekrar aynı stokların kaydını girmeksizin dönüştürme yapar ve firmanın ürün alım işlemi gerçekleşmiş olur. Aynı şekilde satış aşamasında da bu durum müşteri siparişi, irsaliyesi ve faturası öğeleriyle takip edilmektedir.

 

Aymet Yazılım Çözümlerine ait ön muhasebe ve muhasebe programlarında yukarıda bahsetmiş olduğumuz özellikler daha detaylı bir şekilde çalışılmış ve kusursuz bir şekilde uygulanmaktadır. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarında ön muhasebe programınıza kaydetmiş olduğunuz siparişlerinizi toplu bir şekilde irsaliye veya fatura belgesine çok kısa bir zamanda dönüştürebilirsiniz. Aymet yazılıma ait ön muhasebe programlarında bu kolaylık Sipariş İşlemleri, İrsaliye İşlemleri gibi modüllerle kullanıcıya sunulmuştur. Bu modüller mevcut sipariş ve irsaliyeleri ayrı alanlarda biriktirerek kullanıcı seçimine göre yönetmeyi amaçlamaktadır. Örneğin; sipariş bölümünde bulunan beş adet sipariş formunuzun ikisini direk faturaya kalan üçünü irsaliyeye çevirebilirsiniz. Sonrasında fatura ve irsaliye bölümlerinden bu dönüştürülen evrakları yazdırarak hem zaman hem verim açısından firmanıza büyük bir katkı sağlamış olursunuz.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=79

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda

market_resimleri

Aymet Yazılımlarına ait ön muhasebe paket programları gıda sektöründe kullanıcısına vazgeçilmez ve pratik çözümler sunar. Aymet muhasebe programlarının onbeş senelik geçmişinden bu zamana kadar bir çok gıda sektörüne ait firma Aymet Kobi ve Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarını kullanmış ve ön muhasebe aynı zamanda genel muhasebe takiplerini sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu firmalar şimdi de Aymet yazılımlarına ait e-ticaret ve Hızlı Satış versiyonlarını yükseltme ve satın alma metodu ile geliştirip işlemlerine daha profesyonel bir biçimde devam etmektedir.

 

Aymet Yazılıma ait ön muhasebe programlarını gıda sektörünü esas alarak detaylı bir biçimde inceleyecek olursak bir çok avantajı görmüş olacağız. Örneğin; gıda satışı yapan bir firmada müşteri hareketi yoğun olduğundan satış belgesi (fatura), tahsilat belgesi (makbuz) gibi öğelerin kısa bir sürede oluşturulması ve yazdırılması gerekmektedir. Belge düzenlenen müşterinin aynı ürünü daha önce hangi fiyattan aldığı veya ne kadar indirimle aldığı, ürünü aldığı tarih gibi kritik bilgiler anlık olarak listelenip ön muhasebe operatörüne işlem pratikliği ve hızlı bir kullanım sağlamalıdır. Aymet Yazılımlarına ait Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarında biraz önce bahsetmiş olduğumuz özellikler mevcut olup kullanıcısına dost bir kullanım sağlar. Fatura oluşturma formu aşamasında kullanacağınız F5 tuşu faturanıza eklenmiş cari kartınıza ait seçmiş olduğunuz ürünün ilgili cariye daha önce hangi tarih ve fiyattan ayrıca hangi birim bazından satmış olduğunuzu gösteren önemli bir özelliktir. Bu özelliğin yanı sıra F4 tuşu ile ürünün temel alış ve satış fiyatları, F11 tuşu ile ürünün stoklarınızda giren çıkan ve kalan miktarlarını hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

 

Aymet ön muhasebe programlarına ait tanıtım ve tam versiyonlarda bu özelliği nasıl kullanacağınızı basit bir şekilde anlatalım. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe veya Aymet Genel Muhasebe programınızı açtığınızda fatura menüsünden Satış Faturası seçeneğine gidin ve tıklayın. Açılan fatura formunda Cari Kartı seçiminizi yaptıktan sonra Stok seçiminizi yapın ve fatura oluşturma ekranına dönün. Ürünü eklemiş olduğunuz satırda ürün açıklaması üstüne fare ile seçim yapın ve biraz önce belirtmiş olduğumuz kısayol tuşlarına basın. Yukarıda belirttiğimiz gibi ilgili stok kartının cariye ait ve temel bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşmış olacaksınız.

 

Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe programlarının gıda sektörüne ait diğer çözüm ve kullanılabilir özelliklerine diğer yazılarımızda devam edeceğiz.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=74

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler –Gıda-3

market_resimleri

İSKONTO

Günümüzde alışverişlerimiz esnasında veya herhangi bir ürün reklamında indirim ibaresini eminim ki duymaktayız. İndirim diğer adı ile ıskonto belirli ürün veya ürün gruplarının kar marjının azaltılarak müşteriye daha cazip alım avantajı sağlamasıdır. Bu avantaj firma seçimine göre yüzde (%) veya (TL) olarak ilan edilebilir. Sektörlere göre indirim çeşitlilik gösterebilir. Mesela bir ürünün ilk etapta % 10 daha sonra %3 indirim uygulanmasına kademeli veya merdiven indirim olarak tanımlayabiliriz. Tek bir ürüne ait indirim, müşteriye özel indirim genel indirim seçenekleri de mevcut bildiğimiz indirim türlerindendir.

 

Aymet ön muhasebe programları bünyesindeki Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programları ile beraber Aymet Hızlı ve Aymet Hızlı Entegre ++ programları indirim konusunda müşterilerine geniş ve detaylı bir kullanım alanı sunar. Burada belirtmek gerekmemiz gereken bir husus, Aymet Hızlı ve Aymet Hızlı Entegre ++ programlarının hızlı ve perakende satış olması nedeni ile indirim özelliğini temel aşamalarda takip etmesi konusudur.

 

Aymet ön muhasebe programlarından herhangi birisini kullanan bir gıda işletmecisi indirim yapacağı müşterileri için hem stok kartından hem faturadan indirim yapabilmektedir. Üstelik bu indirimleri dilediği işlem seçiminden kademeli, genel ve ürün bazında yapmasıdır. Yetkili indirimi bir sefere mahsus yapmak istiyorsa düzenlemiş olduğu faturadan, ürünü tüm müşterilerinde indirime tâbi tutmak istiyorsa stok kartından güncelleyebilmektedir. Ayrıca Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe programlarında kullanıcı oluşturmuş olduğu cari gruplarına da toptan indirim oranı belirleyemektedir. Örneğin; yetkili müşterilerini ön muhasebe programında NAKİT ÖDEME YAPAN CARİLER ve KREDİ KARTI ÖDEMESİ YAPAN CARİLER olarak iki gruba ayırmıştır. Burada nakit ödeme yapan carilerden herhangi bir banka komisyonu olmadığı için ürünlerin kar marjından düşülüp toptan olarak gruba indirim belirlenebilir. Bu aşamada belirtilen oran ilgili müşteriye ait her satış faturasında stok indirimi belirtmeksizin genel indirim olarak yansıyacaktır.

 

Aymet ön muhasebe programlarının indirim konusundaki ayrı ve güzel bir özelliği de yapılan indirim işlemlerinin satış faturası yazdırma ve rapor aşamalarında eksiksiz bir şekilde görüntüleyebilmesidir. Aymet ön muhasebe programlarında indirim ürün satırında % faturanın alt kuyruk bölümünde TL bazında gösterilebilir.

 

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz özellikler bir çok firmanın kullanmış olduğu standart işlemlerdir. Bu işlemleri Aymet yazılım çözümleri profesyonel çözümler ile genişletmiş ve tüm kullanıcılarına sunmuştur.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=76

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda Sektörü İçin Sipariş İşlemleri ve Raporları

gida

Bir gıda toptancısı için vazgeçilmez işlem adımlarından bir tanesi de sipariş işlemleridir. Sipariş işlemi, firmanın satış öncesinde satış yapacağı firmanın talep ettiği ürünlerin stoklarında ayrılması ve evraklanması olarak tanımlanabilir. Firma bu işlemi kullanmakta olduğu ön muhasebe programında veya sipariş fişi olarak adlandırdığımız belgelerde yazılı olarak kaydedip kullanabilecektir. Aymet yazılımları tasarlamış olduğu ön muhasebe programlarında sipariş işlemlerini kolay ve detaylı bir şekilde kullanıcının hizmetine sunmuştur.

 

Aymet yazılımlarını tercih eden bir firmanın işlem hareketini kısaca değerlendirelim. Firma siparişini genel olarak telefon ile almaktadır. Görüşmekte olduğu müşterisi ürün portföyünü firma yetkilisine belirtir. Bu işlem aynı anda Aymet yazılımlarında Müşteri Siparişi Formu açılarak tek tek girişleri anlık olarak yapılır. Bu formda sipariş verilen ürün adı, adedi, teslim tarihi, fiyatı vb.. kritik bilgiler yer almaktadır. Yetkili gerekli bilgileri aldıktan sonra görüşmeyi sonlandırır ve Sipariş Formunu kaydeder. Aymet ön muhasebe programı bu aşama da müşteriye ait sipariş formunu veri tabanında işlem yapılmak üzere barındırmaktadır.. Muhasebe yetkilisi bu sipariş formunu ön muhasebe programından mevcut yazıcısı ile yazdırarak depo yetkililerine ulaştırır veya e-posta yolu ile de gönderebilir.

 

Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarında bulunan sipariş özelliğinin yetenekleri yukarıdaki işlemler ile sınırlı değildir. Aymet ön muhasebe programını kullanmakta olan yetkili kaydedilmiş siparişlerini ayrıca tekrar düzenleyip, tekrar fiyatlandırabilmektedir. Ayrıca fatura işlemine ön hazırlık olarak iskonto gibi cariye özel girişleri de tanımlayabilmektedir. Birçok programın aksine Aymet yazılımlarında Sipariş işlem girişinde herhangi bir sayı sınırlaması yoktur. Kullanıcı sınırsız sipariş kaydı yapabilmekte ve kaydetmiş olduğu siparişleri sipariş numaralarıyla kolayca takip edebilmektedir. Siparişler özel bir bölümde tarih, sıra numarası vb. metodlar ile listelenip filtrelenebilmektedir. Aymet yazılımlarında siparişlerin kopyalanıp işleme direk dahil edilmesi kusursuz bir şekilde kullanıcıya zaman kazandırmaktadır. Bu şekilde ön muhasebe yetkilisi tekrar stok kartı seçimi, cari kartı seçimi, fiyat girişi vb… gibi alanların veri girişleri için zaman kaybetmez. Aymet yazılımları sipariş işlemlerinde olduğu kadar bu işlemlerin raporlanması hususunda da kaliteli bir rapor modülünü işlem menüsünde kullanıcıya sunmuştur. Raporlama işlemleri aşamalı ve detaylı olarak çalışmaktadır. Sipariş Listesi, Detaylı Sipariş Raporu ve Özet Sipariş Raporu olmak üzere tasarlanmış bu raporlar, seçim itibariyle ön muhasebe kullanıcısına bir çok kriter alanı sunarak raporu kullanıcının isteğine göre çalıştırmayı amaçlamaktadır.

 

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=80