Aymet Sektörel Çözümler –Otomotiv Satışlarının Analizi

Otomotiv sektöründe çalışan bir çok firma ürünlerinin alış, satış ve özellikle stok takiplerinde farklı yöntemler uygulamaktadırlar. Bir otomotiv firması özellikle yedek parça satışı aşamasında orijinal veya muadil ürünler tercih edebilmektedir. Bu seçimi müşterisine sunarak maliyet bakımından bir farklılık sağlar ve müşteriyi kazanma yoluna gidebilir. Bu sebeple otomotiv sektörü özellikle yedek parça kategorisinde büyük bir gelişme kaydetmiştir. Bir marka adı altında yetkili servis almamış özel servis ve yedek parça satıcıları, müşterilerine teknik servis, bakım, ve yedek parça satışlarında ve hizmetlerinde orijinal, yan sanayi, ikinci el gibi seçenekler sunmaktadır. Bu sunum işletme yetkilisine parça takibi konusunda büyük bir yük getirmektedir. Ürünlerin tedarik ve depolama işlemleri için kayıt önemli bir ayrıntıdır.

Firma kayıt aşamasında ön muhasebe veya muhasebe programı tercih etmelidir. Hangi marka aracın hangi parçasının orijinal veya yan sanayisinin daha çok tercih edildiği ve bunların hangi fiyatlar ile işlem gördüğü sistematik bir şekilde takip edilmelidir. Takip sonucunda ürün tedarik aşamasında veya depolama durumunda satış analizlerinin ön muhasebe veya muhasebe programı ile yapılabilmesi firma için büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Aymet Yazılım Çözümlerine ait Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ön muhasebe ve temel muhasebe programı paketlerinde stok ve satış analizleri stok ve fatura raporları hatta cari bazlı olarak kontrol edilebilmektedir. Aymet ön muhasebe veya muhasebe yazılımları tercih etmiş bir otomotiv firması Stok Hareketleri Raporu ile ürünün hangi tarih aralığında, hangi müşterilerine, hangi fiyata ve toplam satış miktarına kolayca ulaşabilir. Aymet yazılımlarında stok raporları istenilen bilgilere göre çeşitlilik göstermektedir. Bu şekilde muhasebe yetkilisi stok ile ilgili önceden tanımlanmış bir çok rapor ile çalışabilmektedir. Bu raporlar liste, kar marjı, giriş, çıkış vb.. kriterler ile firmanın satış ve alış analizlerini rahatça kontrol edebilmesini sağlamaktadır. Aymet yazılıma ait ön muhasebe ve genel muhasebe programlarında ayrıca stokların hareketleri ve analizleri bazı cari ve fatura raporlarına da tanımlanmıştır. Firma bu özellik sayesinde cari grupları ve alış-satış detaylarını belge ve müşteri alanında da kusursuz bir şekilde takip edebilmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=96

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda Gelir Gider Takibi

Gıda

Ticari işletmelerin takiplerini defter veya bilgisayar ortamında yapmış oldukları en önemli kayıt şekli gelir gider takibidir. Firmalar gelir gider takipleriyle kar marjlarını, personel maaşlarını ve hatta ürün portföyü gibi öğelerini belirlemektedirler. Bu tespit sonucunda işletme yetkilisi veya sahibi işletmenin devamı ve kâr etmesi için farklı yöntemler uygulayacaktır. .

İşletmenin gelir ve gider hesabını defter ortamında tutması işletme için büyük dezavantaj oluşturur. Bu nedenle işletmeler ve hatta bu işletmeler arasında gıda işletmeleri ön muhasebe veya muhasebe programlarıyla gelir gider detaylarını bilgisayar ortamında kayıt etmektedirler. Aymet yazılımlarına ait Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe Aymet Genel Muhasebe, Aymet Hızlı ve Aymet Hızlı Entegre ++ programlarından herhangi birisini kullanan bir gıda işletmecisi gelir gider hesabını çok rahat ve programlı bir şekilde yapabilmektedir. Aymet muhasebe yazılımları rapor çeşitliliği ile bu gelir ve giderleri tüm detayını kullanıcıya istemiş olduğu bir çok kriterde sunmaktadır. Gelir gider yönetiminde işletme gelirlerine ait birikimi Aymet yazılımlarında kasa ve banka modüllerinde barındırmaktadır. Müşterilerden yapılan tahsilatların tümü bu modüllerde ön muhasebe programı tarafından barındırılmaktadır. Aynı şekilde işletmeye ait giderlerde yine kasa ve banka modüllerinden işletme muhasebe operatörünün belirlediği biçimde personel maaşları, yemek giderleri, alış faturaları vb.. niteliklerde çıkış yapılabilir. Bu işlem dizilerinin sonucunda Aymet yazılımları kasa rapor seçenekleri ile detaylı kriter özellikleriyle kullanıcının tarih, cari, işlem açıklaması vb.. talep etmiş olduğu detayların tümünü ekrana yansıtacaktır. Aymet ön muhasebe ve genel muhasebe yazılımlarında ayrıca Excel dosyasına dış veri çıkışı alınarak kullanıcısına özel ve serbest bir çalışma biçimi uyarlamasına da olanak sağlamaktadır.

Sonuç olarak gıda işletmeleri Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe ve genel muhasebe kullanımlarında, firmalarına ait müşterilerinden ve ortaklarından gelen tahsilat ve diğer gelirleri, tedarikçilerine yapılan ödemeler, vergi, sgk, personel, yemek, kargo, ulaşım, telefon vb.. özel giderleri evrak bazında giriş yaparak gelir gider takibini kusursuz bir şekilde yapabilmektedir. Firmanın geleceğinin ve işleyişinin en önemli elemanlarından biri olan gelir gider takibi mutlaka kurumsallaşmış ve desteği kesintisiz ön muhasebe veya genel muhasebe yazılımları ile yapılmalıdır. Aymet Yazılım Çözümleri etkili referanslarıyla gıda sektöründe de birçok müşterisine hizmet vermektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=87

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda– Çeşitli Birimlere Göre Fiyatlandırma

Ön muhasebe ve muhasebe kayıtlarında stok veya hizmet olmadan çalışmak mümkün değildir. Firmalar satış yaptıkları ürünlere göre ön muhasebe veya muhasebe programlarında stok veya hizmet kayıtları tutmak zorundadırlar. Bildiğimiz gibi belgeleme aşamasında yani fatura veya fiş baskısı durumunda da zaten almış olduğumuz ürünler bu belgelerde stok veya hizmet olarak yer almaktadır.

Gıda toptancıları ön muhasebe ve muhasebe programı kullanımlarında birçok farklı stok grubu ve stok ile çalışmaktadır. Günümüzde gıda olarak tükettiğimiz birçok markanın farklı çeşitlerde üretim yaptıkları ürün grubu ve ürünleri mevcuttur. Gıda toptancısı bu ürünleri toptancısından alım esnasında koli, paket, düzine veya adet gibi birçok birim tipi şeklinde alabilmektedir. Aynı şekilde alım yapmış olduğu ürünleri farklı birimler ile satışa sunabilir. Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe veya muhasebe programlarından herhangi birisini kullanan bir gıda işletmecisi yukarıda bahsetmiş olduğumuz çalışma prensipleri kolay ve detaylı bir şekilde kayıt tutabilmektedir. Aymet yazılımlarına ait ön ve temel muhasebe programlarında Stok Kartları kullanıcısına uygun donatılmış, sınırsız birim girişi olanağı sağlanmıştır. Aynı zamanda bu birimler Katsayı özelliği ile desteklenerek kullanıcısına takip aşamasında büyük avantaj sağlamaktadır. Muhasebe yetkilisi toptancı firmasından koli olarak satın almış olduğu ürünü katsayısında 1 koli=10 adet tanımladığında bu ürün alımında 1 koli stok miktarında 10 adet olarak kayıtlarına eklenecektir. Satış durumunda ise aynı ürünün paket satışı olarak kaydetmiş olduğunu (katsayı 1 paket=5 adet) varsaydığımızda, ürün toplam miktarından 5 adet olarak düşüm yapılmış olacaktır. Bu şekilde ürünlerin satış birimlerinin çeşitliliği stok takibi ve satışlarında muhasebe yetkilisine aynı zamanda müşterisine büyük avantaj sağlamaktadır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz çeşitli birim girişlerinin yanı sıra Aymet Yazılım ön muhasebe ve muhasebe programlarında bu birimler bağımsız olarak fiyatlandırılıp kaydedilebilmektedir. Genel olarak gıda sektöründe ürün birimi veya ambalaj tipi büyüdükçe maliyet düşmektedir. İşletme bu aşamada da farklı birimleri farklı fiyat girişleri ile satış ve alım yapabilmektedir.

Aymet Yazılım Çözümlerine ait gelişmiş bir detayda bu birim tiplerinin farklı şekilde barkod üretimi ile desteklenip kayıtlanmasıdır. Gıda işletmecisi kayıtlı ürününe ait paket, koli, adet, düzine vb.. birim tiplerine ön muhasebe ve genel muhasebe yazılımda ayrı barkodlar üretebilecek, bu barkodları Aymet Yazılımları Barkod Yazdırma modülü ile barkod yazıcısından yazdırabilecek ve satış belgesine barkod okutucu ile istemiş olduğu birim tipi ve fiyat ile kaydedebilecektir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=92