Vergi İnceleme Çalışanın Yetkileri

Vergi inceleme elemanlarının başlıca yetkileri şunlardır:

1. Mükelleflerin defter, belge ve hesapları üzerinde vergi incelemesi yapmak (Mükellefin, herhangi bir hesap dönemine ilişkin gerçek vergi matrahını beyan etmediği yolunda ilave bir takım bilgi ve belgelere ulaşılması durumunda, daha önce bu dönemin vergi incelemesine tabi tutulmuş olması, aynı dönemin yeniden incelemesine engel değildir);

Aymet Yazılım ve Muhasebe
Okumaya devam et

Philips Ultra HD lazer TV’yi satışa çıkarıyor

Philips, CES 2015’te duyurduğu 58 ve 65-inç büyüklüğünde ve Ultra HD çözünürlüklü akıllı lazer arka ışık teknolojisini barındıran ilk televizyonları mayıs ayından itibaren satışa sunacak.  Philips yeni nesil televizyonlarda ekranda mavi ve kırmızı renkte filtreler kullanılarak renk gamını %80 oranında artırıyor.

Aymet Yazılım Ve Muhasebe

240Hz yenilenme hızına sahip olan TV’lerde 60W gücünde çıkarılabilir hoparlörler yer alıyor. Televizyonlara ayrıca ethernet, Wi-Fi, VP9, HEVC, HDMI 2.0 ve HDCP 2.2 desteğinin yanı sıra YouTube ve Netflix gibi önemli  çevrimiçi video izleme servisleri de eşlik ediyor.

Philips’in lazer arka ışık teknolojisini sahip televizyonları ilk olarak Amerika’da raflarda olacak. 58-inçlik model 2.999 dolar, 65-inçlik model ise 3.499 dolardan satışta olacak.

Aymet Ön Muhasebe – Stok Kritik Seviye Raporu

Aymet Bilgisayar ve Muhasebe Programları

Aymet Yazılım Ve Muhasebe

Aymet Muhasebe Programı Aymet Yazılım Çözümleri tarafından üretilen genel muhasebe ve ön muhasebe amaçlı kullanılan bir programıdır. Bu programda stok, cari, fatura, irsaliye, sipariş, çek, senet, banka, kasa, finans işlemleri, taksit, dövizli işlemler, basit üretim (set), teklif, sözleşme, resmi muhasebe işlemleri (hesap planı, gelir tablosu, aktif ve pasif bilanço, yevmiye defteri, defter-i kebir, mizan, entegrasyon işlemleri) yapılabilmektedir. Bunun yanında excel formatında dosya oluşturabilme, şubeler arası online bağlantı, barkod üretme, barkod yazdırma, el terminali ile entegrasyon, elektronik terazi kullanımı gibi pek çok özellik te programımızda mevcuttur.

Tel:+(90) 312 362 63 19 Faks: +(90) 312 362 52 05
aymet@aymet.com.tr
http://www.aymet.com.tr/Setup/Aymet_T…

İkramiye Hakkında Son Durum

sgk_21_35

Otuz Yıldan Fazla Hizmete İkramiye Hakkında Son Durum

Anayasa Mahkemesinin memurların emekli olurken aldıkları emekli ikramiyesinde 30 yıllık sınırı iptal eden 2013/111 Esas ve 2014/195 Karar sayılı içtihadı Resmi Gazetenin 07.01.2015 tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Artık 07.01.2015 tarihinden itibaren emeklilik dilekçesi verenlerin kamuda geçmiş sürelerine istinaden ödenecek emekli ikramiyelerinde 30 yıllık sınır uygulanmaksızın 35-40 yıllık süreler için bile ikramiye ödemesi yapılması mümkün hale gelmişti.

Aymet Muhasebe Programı
Okumaya devam et

Vivo XShot 3S: sızan görüntüler ve teknik özellikleri!

1430051501_img20150426152319

Çinli Vivo firmasının yeni XShot 3S isimli modelinin görüntüleri ve teknik özellikleri sızdırıldı.

Çinli Vivo firmasının yeni bir cihaz  duyurma hazırlığında olduğu geçtiğimiz günlerde netleşmişti. Firma şimdiye kadar pek çok bilgi sızdırılan ve 3D kavisli ekrana sahip olacağı belirtilen Vivo X5Pro modelini 28 Nisan’da tanıtması bekleniyor. Ancak şirketin yeni modelinin tanıtım hazırlığı devam ederken bir başka telefonunun daha sızıntıları geldi.

Aymet Yazılım 

Okumaya devam et

Sigortasız Çalıştırılan İşten Çıkarılırsa

Farklı primlerle emeklilik

Zerrin akbaş’ın sorusu babasının emekliliği ile ilgili: Babam 1961 doğumlu. 08.05.1979 yılında orman dairesinde sigorta girişi var. Bir çok işyerinde kısa sürelerle çalıştı. 4/a’lı prim gün sayısı 367 gün görünüyor. Aynı zamanda çiftçi Bağ-Kur’u var ve 2605  prim ödemiş. Şu anda sigortalı bir işte çalışıyor. Babam SSK’dan ne zaman emekli olur?
*Sayın Ateş, babanız toplamda 5000 gün prim öderse 4/a’lı (SSK’lı ) olarak emekli olur. Ancak SSK’dan emekli olabilmesi için son 3.5 yılın 4/a’lı olarak priminin ödenmesi gerekiyor. 5000 gün primin tamamlanması için babanız askerlik süresini borçlanabilir.

Aymet Yazılım Ve Muhasebe Okumaya devam et

Tüm Detaylarıyla Huawei P8 ve P8max!

Tüm Detaylarıyla Huawei P8 ve P8max!AndroidLollipop işletim sistemi kullanan P8, GorillaGlass 3‘ün koruması altında. 5.2¨lik FullHD ekranı, 4 çekirdekli HiSilicon Kirin 930 SoC, Mali-T628 MP4 GPU, 16/64GB depolama (+128GB microSD), 3GB bellek, 13MP arka / 8MP ön kamera, A-GPS, Glonass desteği ve 2680mAh pili de, telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor.

P8max, 6.8¨lik ekranıyla koca bir phablet. Diğer özellikleri arasında GorillaGlass 3, 4 çekirdekli HiSilicon Kirin 935 SoC, Mali-T628 MP4 GPU, 64GB depolama (+64GB microSD), 3GB , 13MP arka / 5MP ön kamera, A-GPS, Glonass desteği ve 4360mAh pil mevcut.
Bunları haricinde, telefonlarda bulunan Huawei’nin tescilli Signal+ özelliği sayesinde, kompakt ve güçlü çift anten teknolojisi, ortamdaki en kaliteli sinyali otomatik olarak algılıyor. Antenlerden birinin sinyal seviyesinde azalma ya da aşırı yüklenme olduğunda, P8 son derece hızlı bir şekilde ikinci anteni devreye sokuyor.

Aymet Yazılım ve Muhasebe

Okumaya devam et

Apple’ın sunduğu yeni özellikler

2011 yılında kullanıma giren Apple ‘ın akıllı asistanı Siri, yeni güncellemenin ardından iPhone ve iPad kullanıcılarına Türkçe hizmet vermeye başladı.

iOS 8.3’ün getirdiği yenilikler Türkçe Siri ile sınırlı değil. İşte yeni işletim sistemini kullananlara Apple ‘ın sunduğu yeni özellikler:

SPAM FİLTRELEME
iMessage’da artık tanımadığınız kişilerden gelen mesajları spam olarak kaydede bileceksiniz.

Aymet Yazılım Ve Muhasebe

Okumaya devam et

Asgari Geçim İndirimi Miktarları Değişti

Kanun, asgari geçim indiriminde ücretlinin üçüncü çocuğu için halen %5 olan oranı %10’a çıkarıyor. Bu düzenlemeyle; evli, eşi çalışmayan ve üç çocuklu bir asgari ücretli, ödemesi gereken gelir vergisi miktarı kadar asgari geçim indiriminden yararlanmış olacak.

Cumhurbaşkanının onayından sonra Resmi Gazete’de yayımlanacak olan Kanunun asgari geçim indirimine ilişkin düzenlemesi, yayımlanma tarihini izleyen aybaşından itibaren yürürlüğe girecek. Bu nedenle, Kanun 14 Nisan 2015 tarihine kadar Resmi Gazete’de yayımlanırsa, asgari geçim indirimi tutarlarının yeni hali 15 Nisan 2015 tarihinden geçerli olarak ücretlilere yansımış olacak.

Aymet Yazılım ve Muhasebe

Okumaya devam et