Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda Borç Alacak Takibi – 2

Piyasada bazı ticari işletmeler peşin bazı işletmeler açık hesap biçiminde çalışmaktadır. Açık hesabın işletmelerin para akışını kontrol edebilmesinde ve elinde bulunan ürünlerin satışını yapmasında önemli bir rolü vardır. Bu sayede işletme almış olduğu ürünleri satma konusunda zaman kazanabilecek ve ürün portföyünü bu oranda genişletebilecektir.

Açık hesap bir işletme tarafından kesinlikle yazılı ve kayıtlı bir şekilde tutulması gereken bir ayrıntıdır. İşletmeler çoğunlukla bu hesaplarını bilgisayar ortamında ön muhasebe yazılımları veya bilgisayarlarında Excel Word gibi Microsoft Office programları ile tutmaktadırlar. Maalesef bazı işletmeler az da olsa hâla defter hesabı ile yetinmektedirler.

Aymet yazılımları üretmiş olduğu temel programlardan Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe ön muhasebe ve temel muhasebe paketlerinde gıda sektöründeki müşterilerine borç ve alacak takipleri için açık hesap hususunda bir çok kolaylık sağlamıştır. Bu ön muhasebe program paketlerini kullanan işletme yetkilisi satış belgelerini açık veya kapalı hesap özelliğinde niteleyerek satış tutarının müşteri hesabına alacak olarak işlenmesini veya tutarın peşin olarak tahsil edilmiş bilgisini tek bir seçim alanı ile belirleyebilir. Aynı zamanda bu özellik ters çalışma prensibiyle firmanın alım yaptığı evrakların girişlerinde de, yani alış faturalarında kusursuz bir şekilde kullanıcısına hizmet sunmaktadır. Firma bu işlevsellik ile borçlu olduğu firmaların bakiyelerini de ön muhasebe programında takip edebilmektedir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz temel ön muhasebe işlemlerinin olmazsa olmazı raporlama özelliği ile Aymet birçok rakibinden sıyrılmış ve öne çıkmıştır. Cari raporların çeşitliliği kriter ve listeleme çeşitlerinin yanı sıra raporların hızlı bir şekilde kullanıcıya sunulması Aymet Yazılım Çözümleri’nin ön ve genel muhasebe yazılımlarında bir esas olarak işlemektedir. Bu sayede kullanıcı hangi müşterisinin, hangi tarih aralığında, hangi ürünü, hangi plasiyer vb.. kriterlerin kullanımı ile hesabını kusursuz bir şekilde raporlayabilecektir. Ayrıca Aymet muhasebe yazılımlarında bu raporlar pdf dökümanına dönüştürülüp e-posta ile gönderilebilmektedir.

Aymet Yazılım Çözümleri pratik çözümler konusunda borç ve alacak takibi için müşterilerine evrakta detay hizmeti de sunmaktadır. Örnek olarak işletme firmalara kesmiş olduğu satış faturalarında bu firmaların açık hesap bakiyelerini özel alanlarda bilgilendirme amaçlı sunabilmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=89

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda Borç Alacak Takibi

Günümüzde market, süpermarket vb. sektörlerden yaptığımız alışverişlerde fatura veya satış belgesi gibi dökümanları kullanmaktayız. Bu belgeler bir işletmenin mali ve idari yönden takibini yapmak için büyük bir önem taşımaktadır. İşletmeler bu faturalar ile biraz önce bahsetmiş olduğumuz işlemlerden ziyade stok sayımı, ve cari takibi veya sipariş gibi işlemlerini de belgelemiş ve güncel tutmuş olurlar.Gıda işletmeleri fatura işlemlerinde son beş yıl içerisinde büyük bir oranla ön muhasebe veya genel muhasebe programlarını tercih etmişlerdir. Gıda işletmecisinin ürün portföyü genel olarak geniş bir alan kapladığından bu işlemleri defter hesabı veya başka hesaplayıcı araç ve programlarda kayıt altına alması ve takip etmesi oldukça zor bir yöntemdir. Firmanın ürünü sipariş aşamasından mağazaya taşıma ve fatura işlemleri ile getirmesi ve devamında satış aşamasında sipariş alıp taşıma ve fatura işlemleri ile ürünlerin çıkışını yapması yazarak bir kayıt sistemi düşünüldüğünde oldukça zor ve zaman alıcı bir tercih olarak karşımıza çıkmaktadır. Ön muhasebe ve Genel muhasebe programları bu gibi işlemleri oldukça kolaylaştırarak kullanıcıya hem zaman hem verim kazandırmaktadır. Ön muhasebe programı kullanıcı aracılığıyla daha önceden kaydedilmiş stokları alım aşamasında sipariş formuna kaydeder. Firmanın seçimine göre kullanıcı bu siparişi irsaliye veya irsaliyeli fatura gibi seçenekler ile otomatik olarak tekrar aynı stokların kaydını girmeksizin dönüştürme yapar ve firmanın ürün alım işlemi gerçekleşmiş olur. Aynı şekilde satış aşamasında da bu durum müşteri siparişi, irsaliyesi ve faturası öğeleriyle takip edilmektedir.


Okumaya devam et

En Kullanışlı Muhasebe Programı

En kullanışlı muhasebe programı yüzeysel bir tanım olmakla birlikte en kullanışlı olan muhasebe programını analiz etmek için muhasebe programının birkaç yönüne göz atılmalıdır. Bu yönleri teker teker açıklamak gerekirse ilk aranılan özellik olarak pratiklik diyebiliriz, muhasebe programınızda gerçekleştirecek olduğunuz işlemlerin daha kolay ve hızlı olması büyük bir önem arz etmektedir. İkinci özellik olarak kolay bir arayüzünün olması diyebiliriz. Kullanıcının kafasını karıştırmayacak şekilde basit, sade ve kolay bir arayüzün bulunması programı kavrama süresini daha aza indirecektir. Ayrıca yapılacak işlemlere daha kolay ulaşılabilmesini sağlayan basit arayüz sayesinde bir pratik yön daha oluşmuş olacaktır. Kullanışlı bir muhasebe programı için sadece muhasebe programının özellikleri değil ayrıca yazılım firmasının izlemiş olduğu politika ve kullanıcılarına sunmuş olduğu hizmettin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Aymet Yazılım Çözümleri olarak kullanıcılarımıza muhasebe programlarımızdan(Aymet KOBİ, Aymet E-ticaret, Aymet Genel Muhasebe, Aymet Ticari Muhasebe) satın aldığınız takdirde firmamız tarafından size 4 saatlik program hakkında eğitim bakiyesi hakkı tanınmaktadır. Bu hakkınızı maksimum bir buçuk saatlik periyotlar halinde olmak koşulu ile kullanabilirsiniz. Aymet Yazılım Çözümlerinin tüm programları hakkında üst düzel bilgiye sahip olan uzman eğitmenlerimiz tarafından adresiniz ziyaret edilerek satın aldığınız program hakkında eğitim verilir. Ayrıca ilk sefere mahsus olmak üzere fatura, irsaliye şablonu tasarımlarız firmamız elemanları tarafından ücretsiz olarak düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra programı satın aldığınız tarih başlangıç sayılarak ilk 2 ay içerisinde, bilgisayarınızı sıfırladığınızda veya başka bir bilgisayara geçiş yapma durumunuz olduğunda vb. bir olay yaşandığında teknik servisimiz ile irtibata geçtiğiniz takdirde yeniden program kurulumu, veri aktarımı, lisans verme gibi işlemler gerçekleştirilir ve herhangi bir ücret talep edilmez. Ayrıca program hakkındaki sorularınız vb. teknik destek gerektiren durumlarda firmamız tarafından size herhangi bir yıllık vb. bir ücret talep edilmeden sorununuz çözülür. Bu ve bunun gibi kullanıcıya sunulan imkânlar, kullanışlı bir muhasebe programı olması için önemli noktalardır. Kullanıcıya hem program ile sunulan ayrıcalıklı özellikler hem de ayrıca kullanıcıya program hakkında her türlü desteği sunabilmek Aymet Yazılım Çözümlerinin kullanıcılarına sunduğu bir özelliktir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=95