MEMUR MAAŞI 2016’DA NE OLACAK

Asgari ücret 1.000 Türk Lirası iken yeni yılda asgari ücret 1.300 Türk Lirasına yükselmesi durumunda çalışma hayatında fazla değişiklik olacak. Asgari ücret çalışma hayatı bakımından çok önemli bir parametre. Sadece asgari ücret ile çalışanlar değil, borçlanma yapacaklar, gündelikçi istihdam edenler, BAĞ-KUR’lular ve 65 yaş maaşından faydalananlar dahi yükselişten etkilenecek.

Okumaya devam et

EMEKLİYE MÜJDE!

Yeni yılda asgari ücrete zam gelmesinin ardından da emeklinin cebine 100 Türk lirası zam olacak. BAĞ-KUR ve SSK emekliliklerine net 100 Türk Lirası zammı kesinleşti. Devletten emekli olan memurlarda enflasyon farkı ve sözleşme zammı alabilecekler.

Düşük fiyatlı konut ve SGK destek primini vermemeye yönelik yeni düzenlemeler de günümüze geçtiğinde, emeklilik maaşlarının yükselmesi söz konusu olacaktır.

Okumaya devam et

SGK Teşviklerinde Son Tarih

Sosyal Güvenlik Kurumu 2008 yılından beri günümüze bir takım düzenlememler getirdi. Bu düzenlemelerin en önem arz edeni de işverenlere teşvik sisteminin uygulama geçmesidir. Şayet Bakanlar Kurulu 5 senelik uzama yetkisini kullanmaz ise teşvik uygulamasının son tarihi 31.12.2015 olacaktır. Sigorta priminin işveren pay desteğinden faydalanması için istenenler;

Okumaya devam et

E-Tebligat’ta İkinci Adres

Maliye Bakanlığı Vergi Usul Kanunu’nun 107/A maddesinin verdiği yetkiye dayanarak 27 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımladığı 456 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bazı mükelleflere elektronik tebligat adresi kullanma zorunluluğu getirmiştir.

Okumaya devam et

İşçiye Verilecek İzinler

İşçinin bazı durum ve sebepler neticesinde isteme hakkı bulunan İş Kanunu’nda mevcut bazı izinler bulunmaktadır. Bu izinler işçinin hakkı olmakla birlikte işverenden talep edildiğinde işverenin bu izinleri vermesi mecburidir.
Evlenme İzni evlilik gerçekleştiren işçilere verilir ve üç güne kadardır (İş Kanunu Md.46,55).
Okumaya devam et