İŞSİZLİK MAAŞIYLA İLGİLİ BİLMEDİKLERİNİZ!

İŞSİZLİK MAAŞIYLA İLGİLİ BİLMEDİKLERİNİZ!

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2002’den bu yana yaklaşık 13 yıl geçti. bu süre zarfında işsizlik maaşı için başvuranlardan yaklaşık 1.5 milyonuna ret cevabı verildi. Koşullar daha sonra biraz yumuşatılsa da hâlâ işsizlik maaşı alınmasının önünde ciddi engeller var. Evlilik, askerlik gibi nedenlerle ayrılmanın kabul edilmiyor olması, kamudaki mevsimlik işçilerin çalışmasının, 6 ay sigorta primi ödeme şartının dolmasına 1 gün kala 5 ay 29 gün sonra askıya alınması, işverenlerden işten çıkış belgesi alınmasında problem yaşanması gibi nedenler işsizlik maaşının alınmasını zorlaştırıyor. Ayrıca işsizlik sigortasından para alınabilmesi için öncelikle iş akdinin işçinin kusurundan dolayı sona ermemesi şartı bulunması da kıdem tazminatından dolayı işçinin aleyhine işleyen bir duruma dönüşüyor. Çünkü kimi işverenler kıdem tazminatı ödememek için işçiye kusur yükleme yoluna başvurabiliyor. Bu durumda işçi hem kıdem tazminatından hem de hakkı olan işsizlik maaşından mahrum kalıyor.

Aymet Yazılım Ve Muhasebe

Okumaya devam et

Galaxy S5 in Detayları

samsung-s5Küresel pazar liderleri arasında yer alan Samsung her geçen gün güvenilirliğini artırıyor. Başarılı çalışmalarla artan talepler karşısında müşterilerine üstün performansta ve ileri teknoloji de yenilikler sunmaya devam eden Samsung GALAXY serisine bir yenisini daha kattı. Diğer telefonlarda yer alamayan birçok detaya bu model sayesinde ulaşabiliyorsunuz.

 

Aymet Yazılım ve Muhasebe

Okumaya devam et

Kamudaki Taşeronun Kıdem Hakkı

hesaplama_56552 sayılı Torba Kanunla kamu kurumlarında 4734 sayılı Kamu İhale Kanununu kapsamında taşeronlar tarafından çalıştırılan işçilerin kıdem tazminatlarına ilişkin düzenleme yapılmıştı.

Bu düzenlemeye göre;

a) Taşeronların değişip değişmediğine bakılmaksızın aralıksız olarak aynı kamu kurum veya kuruluşuna ait işyerlerinde çalışmış olanların bu şekilde çalışmış oldukları sürelere ilişkin kıdem tazminatına esas hizmet süreleri, aynı kamu kurum veya kuruluşuna ait işyerlerinde geçen toplam çalışma süreleri esas alınarak tespit olunacağı, bunlardan son taşeronları ile yapılmış olan iş sözleşmeleri kıdem tazminatı ödenmesini gerektirecek şekilde sona ermiş olanların kıdem tazminatlarının ilgili kamu kurum veya kuruluşları tarafından,
Aymet Yazılım Ve Muhasebe Programı

Okumaya devam et

Muhasebe Programında Alış İade Faturası

Muhasebe programı içerisinde alış iade faturasını nasıl kullanırız ?

Aymet Muhasebe Programı

Hangi Muhasebe Programını Seçmeliyim?

Bu soru birçok ticari işletmenin ve muhasebecinin kafasını karıştıran ve sıkça sorulan bir sorudur. Bu soruya cevap verebilmek için her şeyden önce işletmenin iş konusu ve ihtiyaçlarının iyi bilinmesi gerekir. İşletmede muhasebe takibi yapılırken ki öncelik eğer işletmenin ticari işleyişi ise o halde seçilecek muhasebe programı ön muhasebe özellikleri güçlü bir yazılım olmalıdır. Tam tersi öncelik resmi muhasebe işlemleri olacaksa o zaman da tercih edilmesi gereken yazılım resmi muhasebe özellikleri daha güçlü olan bir yazılım olmalıdır. Elbette burada şu akla gelebilir, seçeceğimiz program hem ticari özellikleri güçlü hem de resmi muhasebe özellikleri güçlü olsun denilebilir. Ancak siz de takdir edersiniz ki her araç ve gereç asli amacına uygun olarak tasarlanırken bazı avantajlar yanında bazı dezavantajları da beraberinde getirir. Mesela: Biz bir kara taşıma aracı tasarlayacaksak önce asli amacımızı belirlemeliyiz. Amacımız eğer yük taşımaksa o zaman tasarlayacağımız araç kamyon veya tır şeklinde olmalı, eğer insan taşıyacaksak o zaman da taşımak istediğimiz insan sayısı, konfor, hız v.b. gibi başka kriterlere bakarak otobüs, binek araç, jeep ve benzeri türde tasarlanmalıdır. Bu örnekten de anlaşılacağı üzere hem çok yük taşısın, hem çok yolcu taşısın, hem hızlı gitsin, hem de konforlu olsun dediğimizde bu özelliklerin hepsinin birden en iyi düzeyde üzerinde taşıyan bir araç tasarlamanız pek de mümkün olmaz. İşte bunun gibi, yazılımlar da tasarlanırken öncelikli bir amaca göre tasarlanırlar. Ancak bu öncelikli amacın yanında elbetteki ilave yan amaçlarda olabilir, fakat bu yan amaçlar hiçbir zaman asli amaçla üretilmiş bir başka yazılım kadar size rahatlık, kolay kullanışlılık, ucuzluk, hız, performans ve güvenlik sağlamayacaktır. O halde ilk yapılması gereken işletmenin öncelikli ihtiyacının belirlenmesidir.

Günümüzde ticari işletmelerin, şirketlerin önemli bir bölümü için öncelik ticari faaliyetlerini daha hızlı, kolay, pratik ve güvenli takip edebilmektir. Şirketin resmi işlemlerinin takibi genelde mali müşavirler tarafından gerek şirket içerisinde gerekse şirket dışarısında ayrıca takip edildiğinden, şirketler muhasebe programı seçerken önceliği ön muhasebe veya ticari muhasebe özellikleri dediğimiz özelliklere göre belirlemelidirler. Ön muhasebe veya ticari muhasebe dediğimiz türden bir muhasebe programı almaya karar verdikten sonra, ilk bakılması gereken özellikler şunlar olmalıdır: Okumaya devam et