Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – İletişim IMEI Numarası Takibi

Ülkemizde iletişim sektörü mobil telefon ve gsm teknolojisinin de gelişmesi ile son yıllarda büyük önem kazanmıştır. Özellikle akıllı telefonların piyasaya girişi ile sektör daha da hareketlenmiş ve rekabet konusunda bir çok marka birbiri ile yarışır hale gelmiştir. İletişim sektöründe en önemli unsur iletişimi sağlayacak cihazlardır. Bunlar cep telefonu ve akıllı telefonlar olarak hizmetimize sunulur. Birçok marka ve modelin farklı kalitelerde farklı ürünlerini tercih etmekteyiz. Bu cihazların dünya çapında kaçakçılık, dolandırıcılık ve sahtecilik konuları üzerine takibi IMEI numaraları ile yapılmaktadır.Ülkemizde de Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından IMEI takibi yapılmakta ve suç unsurlarının önüne geçilmektedir. Her bir cihaza üretici tarafından kullanıcının değiştiremeyeceği IMEI kodu tanımlanarak satışa sunulmakta ve son kullanıcı GSM operatörü aracılığı ile satın almış olduğu cihazı Bilgi Teknolojileri Kurumu veri tabanına kısa sürede kaydetmektedir. Bu kayıt sonucunda ilgili cihazın çalınmaya ve dolandırıcılığa veya adli takibe dayalı tüm izlenimleri gerekli kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmakta ve güvenli bir platform oluşturulmaktadır.

İletişim sektörüne ait firmalar çoğunlukla ürün satışlarında ve takibinde ön muhasebe veya muhasebe programlarını tercih etmektedirler. Firmalar bu tercihlerinde cep telefonu veya akıllı telefon satışları için IMEI numara kaydı yapabilme özelliğini kullanmış oldukları ön muhasebe veya muhasebe programının niteliğine göre esas almalıdır. Satış yapılan cihazın satışına ait IMEI numarasının daha sonra yapılacak incelemelerde hangi müşteriye hangi evrak ile satılmış olduğu bilgisi firma için çok önemli bir detaydır. İletişim sektöründe aynı marka ve model bir cihazın tek farkı üretici tarafından tanımlanan IMEI numarasıdır.

Aymet Yazılım Çözümleri üretimini ve satışını yapmakta ve devam etmekte olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında IMEI numarası takibi hususunda önemli çalışmalar yapmış ve müşterilerine sunmuştur. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ve Aymet .NET ön muhasebe ve muhasebe programlarında stok kartı girişinde belirtilen Seri Numarası Takibi işaretleme alanı bu takip için başlangıç olacaktır. Firma ön muhasebe veya muhasebe yetkilisinin Aymet yazılımında yaptığı bu hareket ile cihazın farklı IMEI numaraları ile takibi satış veya alış fatura formlarında Seri Numarası alanından açılan pencere satırlarına tek tek veya tamamının girişi yapılarak sağlanmaktadır.

Aymet Yazılım Çözümleri takibi yapılacak satış veya alışı yapılmış ürünlerin raporlanması hususunda da ön muhasebe ve muhasebe programlarında rapor çalışmalarını tamamlamıştır. Ön muhasebe veya muhasebe yetkilisinin Fatura menüsünün açılımı ile seçeceği Fatura Seri Numara Listesi Raporu gerekli kriterlerin girişiyle hangi cihazın kime, hangi IMEI numarası ile satıldığı, hangi fatura numarası ile hareket gördüğü gibi bilgilere kolayca ulaşmasını sağlar.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=135

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Basım ve Yayıncılık Set Oluşturma

Firmaların veya ticari işletmelerin satışlarını yapmış oldukları ürün veya stoklar farklı özellikler göstermektedir. Firmalara ait bazı ürün veya stokların son kullanma tarihi, yayın tarihi, servis, bakım vb.. zaman aşımıyla tüketimi, kullanımı biten ya da yenilenmesi gereken durumları oluşabilir. Bu tarz durumlarda firmalar indirim, promosyon veya kampanya yöntemiyle ürün ya da stoklarını uygun maliyetle müşterilerine sunabilir veya benzer stokları birbirleriyle eşleştirerek satış yapabilmektedirler.

Basım ve yayıncılık sektörü de yukarıda bahsetmiş olduğumuz ürün grubunu kullanmakta ve satışlarını yapmaktadır. Sektörde aylık, günlük, dönemsel baskıları içeren yayınlar bulunmaktadır. Firmalar satışlarını bu ürün gruplarında ritmik bir şekilde yapamayabilir ve depolarında tarihi geçmiş ürün sayısı çoğalabilmektedir. Bu aşamada firma ürün çeşitlerini gruplayarak uygun bir fiyat ile müşterilerine satışa sunar. Satış aşamasında ürünlerin grup olarak çıkış yapılması ve tek bir grubun satışıyla grubu oluşturan ürünlerden tek bir seferde çıkış yapılması nitelikli bir ön muhasebe veya muhasebe takibini gerektirmektedir.

Aymet Yazılım Çözümleri Set Oluşturma veya Basit Üretim olarak da adlandırdığımız özelliği ile piyasada bir çok ön muhasebe ve muhasebe yazılımdan öne çıkmaktadır. Aymet Ticari Muhasebe, Aymet Genel Muhasebe ve Aymet .NET ön muhasebe ve muhasebe programları modül içeriğinde bulunan Set Oluştur modülü basit üretim aşamasında müşterilerine büyük avantajlar sunmaktadır. Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe ve muhasebe programlarında set kartı oluşturma esnasında fiyatlar stok kartlarıyla senkron otomatik bir şekilde oluşmakta beş ayrı fiyat belirleyebilme imkanı oluşturulabilmektedir. Ön muhasebe yetkilisinin Aymet yazılımında kaydetmiş olduğu Stok Set Kartının fatura formuna satış için çağrılmasıyla ayrıca bu set kartının indirime tâbi tutulması da mümkün olacaktır. Ön muhasebe yetkilisinin fatura yazdırma konusunda ön izleme ve yazdırma aşamalarında da faturaya tanımlanmış stok set kartının içeriği gizlenebilmekte veya gösterilebilmektedir.

Aymet Yazılım Çözümleri tarafından belirlenmiş ön muhasebe ve muhasebe paketlerinde tanımlanan bu modül ile basım ve yayıncılık haricinde bir çok sektör firmasına uygun set çalışmaları ile işlemlerini özelleştirebilmektedir.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=129

Aymet Yazılım Sektörel Çözümler – Gıda

Aymet Yazılımlarına ait ön muhasebe paket programları gıda sektöründe kullanıcısına vazgeçilmez ve pratik çözümler sunar. Aymet muhasebe programlarının onbeş senelik geçmişinden bu zamana kadar bir çok gıda sektörüne ait firma Aymet Kobi ve Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarını kullanmış ve ön muhasebe aynı zamanda genel muhasebe takiplerini sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu firmalar şimdi de Aymet yazılımlarına ait e-ticaret ve Hızlı Satış versiyonlarını yükseltme ve satın alma metodu ile geliştirip işlemlerine daha profesyonel bir biçimde devam etmektedir.

Aymet Yazılıma ait ön muhasebe programlarını gıda sektörünü esas alarak detaylı bir biçimde inceleyecek olursak bir çok avantajı görmüş olacağız. Örneğin; gıda satışı yapan bir firmada müşteri hareketi yoğun olduğundan satış belgesi (fatura), tahsilat belgesi (makbuz) gibi öğelerin kısa bir sürede oluşturulması ve yazdırılması gerekmektedir. Belge düzenlenen müşterinin aynı ürünü daha önce hangi fiyattan aldığı veya ne kadar indirimle aldığı, ürünü aldığı tarih gibi kritik bilgiler anlık olarak listelenip ön muhasebe operatörüne işlem pratikliği ve hızlı bir kullanım sağlamalıdır. Aymet Yazılımlarına ait Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe ve Aymet Genel Muhasebe programlarında biraz önce bahsetmiş olduğumuz özellikler mevcut olup kullanıcısına dost bir kullanım sağlar. Fatura oluşturma formu aşamasında kullanacağınız F5 tuşu faturanıza eklenmiş cari kartınıza ait seçmiş olduğunuz ürünün ilgili cariye daha önce hangi tarih ve fiyattan ayrıca hangi birim bazından satmış olduğunuzu gösteren önemli bir özelliktir. Bu özelliğin yanı sıra F4 tuşu ile ürünün temel alış ve satış fiyatları, F11 tuşu ile ürünün stoklarınızda giren çıkan ve kalan miktarlarını hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Aymet ön muhasebe programlarına ait tanıtım ve tam versiyonlarda bu özelliği nasıl kullanacağınızı basit bir şekilde anlatalım. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe veya Aymet Genel Muhasebe programınızı açtığınızda fatura menüsünden Satış Faturası seçeneğine gidin ve tıklayın. Açılan fatura formunda Cari Kartı seçiminizi yaptıktan sonra Stok seçiminizi yapın ve fatura oluşturma ekranına dönün. Ürünü eklemiş olduğunuz satırda ürün açıklaması üstüne fare ile seçim yapın ve biraz önce belirtmiş olduğumuz kısayol tuşlarına basın. Yukarıda belirttiğimiz gibi ilgili stok kartının cariye ait ve temel bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşmış olacaksınız.

Aymet yazılımlarına ait ön muhasebe programlarının gıda sektörüne ait diğer çözüm ve kullanılabilir özelliklerine diğer yazılarımızda devam edeceğiz.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=74

Teknik Servis ve Destek Hizmetimiz

Kuruluşlar için önemli noktalardan biriside müşteri hizmetleri ve teknik servis destekleridir. Satış sonrasında yapılan bu işlemler müşteri ve firma açısından önemli bir bağ kurmaktadır. Böyle bir anlayışa sahip firma satış sonrası destek verdiği müşterilerinden satış referanslarını şüphesiz kısa zaman içinde alacaktır. Aynı zamanda bu müşterilerin program yükseltmeleri teknik servis sözleşmeleri ve firmanın yapısına uygun geliştirme ve özellikleri daha samimi bir biçimde çözümleyerek maddi yönden de bir kazanç sağlamış olacaktır. Müşteri tarafından bakılacak olursa kullanmış olduğu ürünün veya hizmetin sağlam ve güvenilir olması daha huzurlu ve daha konforlu ve aynı zamanda bilinçli bir kullanım profesyonelliği sağlayacaktır.

Aymet Yazılım Çözümleri’nden program satın aldığınız zaman, firmamız tarafından program hakkında 1 saat 30 dakikalık periyotlar halinde olmak üzere toplamda 4 saatlik eğitim verilir. Firmamızın sunduğu 4 saatlik eğitim hakkını, sizin dilediğiniz bir zamanda adresiniz ziyaret edilerek yapılmaktadır. Program hakkındaki her türlü soru ve anlamadığınız noktaları danışabilir ve bu özel eğitim sayesinde programı A’dan Z’ye öğrenebilirsiniz. Kullanıcıya en iyi ve kaliteli hizmeti sağlamak, kullanıcı referansı için önemli bir adımdır. Ayrıca Aymet’den program satın aldığınız zaman ilk 2 ay her türlü teknik servis işlemi ücretsizdir. Örnek olarak programı 1 hafta önce aldınız ve sisteminiz virüs tehdidi aldı ve çalışmaz hale geldi, Aymet Yazılım Çözümleri Teknik Servis’i ile irtibata geçtiğiniz takdirde size internet üzerinden veya adresinizde hizmet verilerek program tekrar kurulur ve yeni bir lisans verilir, bu işlemlerden herhangi bir ücret talep edilmez. Bunun yansıra kullanıcılarımıza, Pazar günleri hariç diğer günlerde saat 09:00’dan başlayarak 18:00’a kadar program hakkında sorularınızı ve anlamadığınız noktaları danışabileceğiniz ücretsiz bir teknik destek hattımız bulunmaktadır. Ayrıca mesai saatleri dışında da sosyal paylaşım siteleri ve forumumuz üzerinden bize sorularınızı iletebilirsiniz.

Aymet Yazılım Çözümleri gibi kuruluşlarda bu hizmetler yüksek bir önem arz etmektedir. Kullanıcının kendisine pazarlanan hizmet, mal vb. ürünle alakalı kafasındaki soru işaretlerini aydınlatmak, kaliteli bir hizmetin koşulları arasında sayılmaktadır. Aymet teknik servisi ile program hakkındaki sorularınız ve programlarımızda anlamadığınız noktalar hakkında yardımlar alabilirsiniz. Ayrıca “www.aymet.org “ adresinden forumumuzu ziyaret edebilir ve program eğitim videolarını izleyebilir bunların yanında forum üzerinden de bize sorularınızı aktarabilirsiniz. Müşterilere internet üzerinden erişim veya belirtilen adres ziyaret edilerek teknik destek sağlanmaktadır. Telefon numaramız: “0 312 362 6319”.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=77